30. kesäkuuta 2014

Ja voittaja on...




Kiitos teille kaikille kirja-arvontaan osallistuneille, oli todella mukava lukea, mistä olittekaan blogiini tienne löytäneet! Te lukijat olette minulle tärkeitä! Hurmaava arvonta on nyt suoritettu perinteisellä lippulappumenetelmällä ja voittajan lapun veti kulhosta meidän innokas 5vee.


Rumpujen pärrrrinää!
Ilona Pietiläisen Hurmaava huvila -kirjan voittaja on


RIITTA PARTTI

joka kirjoitti
"Löysin blogisi sisustuslehden jutun yhteydessä. Mukana arvonnassa."



Onnea onnea Riitta!! Laitahan osoitetietosi minulle kotila(a)luukku.com, niin saat ihanaa kesälukemista.


Iloista uutta viikkoa kaikille!
Riikka



/ blogiyhteistyö - blog co-operation /

29. kesäkuuta 2014

Onnistunut kirppispäivä





Me ollaan oltu tänään ihan pihalla kuin lumiukot pihatontut, sillä olemme pitäneet pihakirppistä.  Olihan siinä aika homma kerätä kaikki myytävät tavarat ja lastenvaatteet kasaan, pystyttää pöydät ja siivota huusholli vieraiden varalle, mutta se kannatti! Tämä meidän Källbackan asuinalueen pihakirppistapahtuma oli todella onnistunut, vaikkakin aurinkoinen viikonloppu oli karkoittaa osan paikallisista huviloilleen ja saaristoon, ja muutama sadekuuro verotti päivän aikana väkeä, mutta ei voi valittaa, sillä myynti kävi hyvin! 

Oli mukava nähdä ystäviä ja tuttavia, jotka poikkesivat pihallemme. Päivä oli itseasiassa sen verran puuhakas, etten ehtinyt ollenkaan muiden pihoja kiertelemään ja kuvaamaan, harmi! Ensi vuonna sitten :) Kiitos myös Sannalle ja Leenalle, jotka olivat meidän pihalla myymässä omia tavaroitaan, todella hauskasta seurasta <3

Päivän aikana meitä kävi moikkaamassa myös Linda, joka pitää suosittua ja aivan ihanaa Lindas Lantliga -blogia, käyhän ihmeessä tutustumassa, jos et vielä ole hänen bloginsa lukija! Lindan blogista löydät postauksen ja kuvia meidän tämänpäiväisestä pihakirppistapahtumasta ja paikallisista KOYA design`in -tuotteista. Ja ensi sunnuntaina on sitten pihakirppistapahtuma Lindan kotimaisemissa Vöyrillä, joten sinne suuntaan sitten! Alla med! 


Kiitos vielä naapurin Lotalle ja melkein naapurin Pia-Marialle
 iloisen kirppistapahtuman järjestelyistä jo kolmantena vuotena peräkkäin!
Riikka


PS. Hurmaava huvila -kirjan voittaja arvotaan huomenna, nyt nukkumaan hulinaviikonlopun jälkeen!

Pihakirppistapahtuma







Me palattiin muutaman päivän Muumimaailmareissulta, jossa oltiin Sannan (mieheni veljen vaimo, mun BFF :) ja yhteensä viiden lapsen kanssa. Meillä oli tosi hauska reissu! Tänään meidän asuinalueella on pihakirppistapahtuma, joten lähden pian laittamaan myytäviä valmiiksi. Onneksi tänä vuonna aurinko paistaa. Tervetuloa kauempaakin moikkaamaan meitä ja tekemään löytöjä noin 30:ltä tapahtumaan osallistuvalta pihalta!


Tältä muuten meidän pihalla näytti toissa kesänä. Oliivipuut olivat vehreät ja siperianlehtikuusiterassi ihan uusi. Nyt tuo terassi on jo kauniin harmaa. Yritin pitää oliivipuut ulkovaraston nikkarinhuoneessa talven, mutta tietenkin unohdin ne ihan täysin ja kastelu jäi muutamaan kertaan. Nehän kuivuivat ihan kuoliaan näköisiksi. Kuin ihmeen kaupalla toinen niistä virkosi ja pukkaa nyt pieniä lehtiä. Tänä kesänä en sitten laittanut yhtään kesäkukkia tai muitakaan viheriäisiä ruukkuihin, niin kesän kastelustressi kotona on minimissään, kun taas huvilalla riittää kastelua uudessa kasvimaassamme :)



Iloista (kirppis)päivää kaikille!
Riikka




25. kesäkuuta 2014

Juhannustunnelmat kuvina























Laitoin tässä pikaisesti sekalaisen kuvakimaran meidän juhannuksesta, sillä en nyt ehdi kirjoitella pidempään. Me nimittäin lähdemme tänään muutaman päivän road tripille, me naiset eli kälyt ja lapsia 5 kipaletta. Blogiani en reissun aikana päivitä, mutta tule ihmeessä Instagramiin ja etsi käyttäjänimi "kotilablog", niin pysyt menossa mukana :)


Toivottavasti sinullakin oli ihana juhannusviikonloppu!
I hope you too had a lovely Midsummer weekend!
Riikka


PS. Muistathan osallistua Hurmaava huvila -kirjan arvontaan!


Säteen ale ja uutuuksia!






Säteessä jatkuu ale! Lexingtonin kesän sisustustyynyistä ja torkkupeitoista on mukava -30%, sekä osasta Lexintonin ja Creamin vaatteista myöskin. Paljon on kauniita sisustustuotteita alehinnoin, joten nyt kannattaa poiketa Palosaarelle!

Me kävimme meidän 5veen kanssa pyörähtämässä liikkeessä ennen juhannusta ja moikkaamassa Säteen ihania myyjiä. Me kun olimme Vaasassa tapaamassa ystäväperhettämme ja etsimme tuliaista heidän tyttövauvalleen. Tiesin että Säteestä löytäisin sopivan lahjan Aden + Anais`in laadukkaista lastentuotteista. 

Mutta ensin piti ihastella vähän muutakin!









Kesäisiä upeita lyhtyjä oli vaikka minkälaisia
ja muutama uusi kaunis nojatuoli oli saapunut liikkeeseen.






Hyllyjen välistä löytyi myös meidän 5vee, joka oli löytänyt itselleen haavin.
Riemulla ei ollut rajoja, kun lupasin sen ostaa huvilalle kalanpyydykseksi. 
Säteessä on muuten paljon ihania lahjaideoita lapsille!





Ja muistettiinhan me ottaa mukaan myös se mitä lähdimme hakemaan 
eli ihastuttava tuliainen Aden + Anais`in Bamboo Musy Mate.


Joko sinä olet käynyt alennusmyynneissä?
Riikka


/ blogiyhteistyö - blog co-operation /

24. kesäkuuta 2014

Lehtijuttu Kodin Kuvalehdessä












Kyllä oli eilen illalla jännittävät paikat avata uusin Kodin Kuvalehti, sillä siinä on juttu meidän huvilalta. Kuulin juhannuksena huvilanaapuriltamme, että juttu oli nyt julkaistu. Saimmekin siitä viikonloppuna jo mukavaa palautetta sukulaisilta ja ystäviltä, vaikka emme olleet sitä itse vielä nähneet. Eilen sitten kurvasin suoraan huvilalta tullessamme S-markettiin, sillä sieltä tiesin lehden saavani, sitä kun ei löydä meidän ruotsinkielisestä pikkukaupungista kovinkaan helposti. 

Juttu oli todella ihanasti kirjoitettu, kiitos Ilona Pietiläiselle ja Hanne Maneliuksen kuvat olivat upeat! Meillä oli viime elokuussa iloinen kuvauspäivä ja se näkyy lehden sivuilla!

Jos haluat lukea jutun, löydät sen Kodin Kuvalehdestä 13/19.6.2014. Lehden nettisivuilla oli myös  juttu meiltä kotoa, löydät sen täältä.


Our villa is featured for the first time in the latest issue of a Finnish magazine called Kodin Kuvalehti. How exiting! I want to thank Ilona Pietiläinen for the great story and Hanne Manelius for the beautiful pictures! There is also a short story about our home in Kodin Kuvalehti's web pages.



Joko olet muuten osallistunut 
Ilona Pietiläisen Hurmaava huvila -kirjan arvontaan?
Linkki arvontaan löytyy blogin sivupalkista!
Riikka




18. kesäkuuta 2014

Ihanaa juhannusta!












Muumipeikon juhannusruno
Pään painan ruohikolle
ja oion jalkojain.
En jaksa pohdiskella,
mä tahdon olla vain.
 Sen viisaammat voi tehdä,
mä päivän kultaan jään.
Mä tunnen kaikki tuoksut
ja luonnon loiston nään.
 Voi leikitellä mielikseen,
voi ottaa jättää paikoilleen
tai olla niin kuin luonnostaan
ja maata vaan.
 Mä peikko siihen uskoon jään,
on maailmaa tää minkä nyt mä nään.
- Tove Jansson -

Have a great Midsummer!
Ihanaa ja rentoa juhannuksenaikaa kaikille!
Riikka





Juhannussuunnitelmia





























Juhannukseksi on luvattu toppatakkikeliä. Noh, Suomen kesähän on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen, joten mikään yllätys se ei taida kenellekään olla. Viimepäivinä rakeita on satanut vähän siellä ja täällä, ja meilläkin on ollut pipot päässä lapsilla, kun ovat ulkona leikkineet. Tuuli on ollut pureva, vaikka aurinko onkin paistanut.

Mutta ei anneta kelin häiritä juhannuksen viettoa ja keskikesän juhlaa, vaikka kesätunnelmaan pääseminen vaikeaa onkin tällä säällä. Me kuitenkin suuntaamme huvilalle juhlapyhäksi, pakataan vaan mukaan pilkkihaalarit ;) Keräsin tähän muutamia kuvia aiemmilta juhannuksilta ja huvilakesiltä, jotta vähän jo tunnelmat nousisi! 

Emme ole kutsuneet varsinaisia juhannusvieraita tänä vuonna, sillä meidän 11vee tyttö viettää juhannuksen äitinsä perheen luona, joten ystäväperheidemme isommille lapsille ei olisi viikonloppuna leikkiseuraa. Heinäkuun alussa on sitten lähisuvulle luvassa isommat pirskeet, kun täytän tasavuosia. Ja varmaankin huvilanaapureita ja sukua tulee jokatapauksessa nähtyä juhannuksen aikaan, joten ei me ihan erakkoina mökissämme värjötellä.

Juhannuksen menu tulee olemaan perinteinen, grillattavaa ja uusia perunoita, alkupalaksi silliä ja savukalaa. Olen kerännyt talven aikana lehdistä grillattavan lisukkeiksi sopivia uusia reseptejä, jotta kesäkeittiömme taso hieman nousisi aiemmista vuosista. Postaan ohjeita sitten teidänkin iloksi, kunhan olen niitä kokeillut ensin! Ja linkkivinkkejä otetaan miellellään vastaan, jos sulla on hyviä salaattien ja muiden lisukkeiden ohjeita jaettavaksi!

Löysin muutaman kokeilun arvoisen ohjeen netistä, tässä linkki grillattuihin mozzarellatomaatteihin ja alkupalaksi sopivan kesäisen näkkärin ja savukalatahnan ohjeisiin.


The weather for Midsummer is going to be cold, but let´s not let it take the spirit down!


Nyt tekemään kauppalistaa.
Iloista juhannusviikkoa!
Riikka


PS. Joko olet osallistunut Hurmaava huvila -kirjan arvontaan?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...