9. elokuuta 2015

Erityinen sunnuntai


Tämä sunnuntai on tuntunut erityiseltä, sillä huomenna alkaa minulla työt ja arki. Olemme käyneet viimeisen lomapäiväni kunniaksi metsäretkellä ja poimineet mustikoita, ihmetelleet suuria siirtolohkareita ja ihmeellisen näköisiä ja värisiä sammalia, nuuskineet suopursujen tuoksua ja syöneet eväitä isolla kivellä palleroporonjäkälän seassa ja katselleet ylilentävää kurkiauraa. Ilma on jo jotenkin syksyisen kuulas, helteestä ei ainakaan meillä ole tänään tietoakaan.

Lapset saavat vielä nauttia viikon verran kesälomasta ukin ja mummin kanssa. Onhan se ihan luksusta, että pääsemme laskeutumaan arkeen näin mukavan leppoisasti, kun vain miehelläni ja minulla on aikaiset herätykset ja muut saavat jäädä vielä nukkumaan. Pikkuhiljaa ensi viikolla täytyy kyllä kääntää lastenkin aamuherätyksiä ja nukkumaanmenoja arkisemmiksi, niin ollaan sitten valmiina eskarin ja koulun alkamiseen 18. päivä. Blogini on ollut kesätauolla viime viikot, sillä lasten kanssa kesäpäivät ovat olleet niin intensiivisiä ja illat venyneet sen verran pitkiksi, ettei blogin kirjoittamiselle ole ollut aikaa. Tärkeintähän on ollut olla läsnä, rakentaa majoja meidän 6veen kanssa, pelata lautapelejä, ihmetellä porkkananvarsien kasvamista huvilan kasvimaalla, pitää peukkuja tomaattien ja mansikoiden punertumiselle, lukea Ronja Ryövärintytärtä, hengailla hellepäivinä (oliko niitä kaikkiaan 3 kpl? :) laiturilla ja kalastaa ahvenvitaa, saunoa ja syödä makkaraa, nähdä ystäviä, ja välillä vain olla. Kyllä siinä päivät kuluvat iloisesti!

Olen varmaan joskus täällä blogissani kertonut, että olen erityisopettaja eli koulujen alkaminen merkitsee myös töiden alkamista. Tilasin uuden lukukauden iloksi Raamiin.fi -verkkokaupasta blogiyhteistyön merkeissä kauniin Erityinen -posterin, jonka vien huomenna mukanani työhuoneeni seinälle. Olen muutenkin valmiina lukukauden alkuun ja ekaan työpäivään, vaatteet on katsottu valmiiksi tuolin selkänojalle, laukku pakattu, lukujärjestys on kalenterin välissä ja kynät teroitettu. Laitoin kaiken jo valmiiksi aamupäivällä, sillä kohta me mennään saunaan ja pesulle, ennenkuin lähdemme illaksi kummitytön 7vee synttäreille miehen serkkuperheen huvilalle tähän melkein naapuriin, alle kilometrin päähän. Meillä on muutenkin ihan huippukivoja huvilanaapureita, terkkuja vaan ;)

Arvoin myös tänään aamulla Raamiin.fi -verkkokaupan kanssa yhteistyössä pidetyn upean julistearvonnan, jonka palkintona on vapaavalintainen 30x40 posteri verkkokaupan mahtavista valikoimista. Arvontaan osallistui kaikkiaan 107 arpaa, kiitos kaikille osallistuneille! Ja arvonnan voittaja on:

Tämähän olisi ihana: http://www.raamiin.fi/julisteet/tekstijulisteet/reason-juliste
Yhdellä mukana, terkuin Mira Prinsessajuttu -blogista

Onneksi olkoon Mira! Otan sinuun yhteyttä mitä pikimmiten!Kotimaisen Raamiin.fi -verkkokaupan hienoihin julisteisiin kannattaa tutustua, vaikkei arpaonni tällä kertaa osunut kohdalle. Valikoimista löytyy kauniita ja koskettavia Katja Pellikka-Mikkosen runoista painettuja julisteita ja kortteja:

Sinä olet yhtä aikaa
henkäys ja voima
Sinussa on
ajattomuus ja
tämä hetki

Sinussa on jotain 
vallan kaunista
aivan erityistä

Sellainen sinä olet


Aivan erityisen ihanaa sunnuntai-iltaa ja arjen alkamista!
Riikka <3


9 kommenttia:

 1. Riikka <3 Ehkä vähän piti itkeä tuolle runolle. Ihana! Tsemppiä alkavaan arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sannis, tiedän tunteen, mä kans kyynelehdin kun tuon runon ekaa kertaa luin! Iloa arkeen sinnekin <3

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi9/8/15

  Teet upeaa työtä!! Kaikkea kaunista arkeesi!!

  VastaaPoista
 4. Iloista alkavaa arkea teille! <3

  VastaaPoista
 5. Mukavaa arkea sinnekin - täällä myös arkinen aherrus alkoi tänään. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Riikka! Ihanaa! :)

  VastaaPoista
 7. Voi miten paljon minulla on mennyt ohi, kun aloin säätelemään bloggeria ja hukkasin jotenkin monta blogia. Samalla eksytin omat lukijani :/

  Mutta näyttää ihanilta nämä postukset kuvineen kaikkineen! :) Ja ihana runo <3

  Moona/Päälaellaan

  VastaaPoista
 8. Mukavaa, että ensimmäinen arkiviikko on ollut hieman pehmeämpi ja lapset saaneet venyttää lomaa – ja nyt tietty tsemppiä siihen seuraavaan viikkoon, kesänne kuulostaa aivan ihanalta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...