22. toukokuuta 2015

Merirosvosynttärit ja Lego Ninjago -kakku




Meidän ensi syksyn eskari täytti vapun tienoilla 6-vuotta ja hän halusi kaverisynttäreille merirosvoteeman. Askartelimme yhdessä hauskat merirosvonpää -kutsukortit, joita voit käydä kurkkaamassa Instagramissa. Synttärikakkutoivomus oli kuitenkin Lego Ninjago -aiheinen, joten googlailin ahkerasti ideoita kakkuun. Meillä ei Ninjagoa tv:stä saa katsoa, minusta tarinat eivät sovi ollenkaan alle 10-vuotiaille, mutta kakun kyllä suostuin tekemään :)    




Askartelimme ennen juhlia paljon koristeita meidän näppärän ja ahkeran viidesluokkalaisen kanssa. Teimme popcorneille pienet tarjoiluastiat maitotölkin pohjista, jotka päällystettiin mustalla kartongilla. Netistä löytää muuten helposti ilmaisia printattavia kuvia, kun kirjoittaa googleen "free printable pirate colouring" eli väritystehtäviksi tarkoitettuja kuvia, jotka ovat siis mustavalkoisia ääriviivapiiroksia.




Teimme myös kattoon viirinauhan kaksipuoleisista askartelukartongeista ja mustasta juuttinarusta. Muuten, hoksasin että pöytä näyttää melko tyhjältä, sillä olen ottanut kuvat jo vieraita odotellessa eikä herkkuja ole vielä nostettu pöytään.





Pienet lipputikut valmistuivat nopeasti, niihinkin kuva löytyi netistä, pienensin vain kuvan ennen printtaamista. Teimme myös juhlijoille merirosvohatut mustasta kartongista.

Kaverisynttärit olivat oikein onnistuneet, ohjelmassa oli merirosvoaiheisia tehtäviä ja leikkejä, sekä suuri aarrejahti ulkona.



Illaksi oli kutsuttu suku juhlimaan synttäreitä ja pöytään laitettiin valkoinen pöytäliina. Merirosvoteemaan kuulunut paksu laivaköysi, jonka ostin vaasalaisesta veneilyliikkeestä, siirtyi huvilalle lähtevien tavaroiden kassiin, sillä voi jatkossa koristaa vaikka huvilan terassipöytää.




Sipsikulhojen peitoksi askartelimme helpot merirosvolaivat kartongista, jonka leikkasin laivan muotoon ja naksin kartongit reunoista nitojalla kiinni kulhon kokoon sopivaksi. Purje syntyi nopeasti pitkästä grillitikusta, A4-paperista ja pääkallokuvasta.




Isoin työ minulla oli Lego Ninjago -kakun tekemisessä, sillä sokerimassan työstäminen ei ollut helppoa, sillä jätin sen hieman liian paksuksi, kun pelkäsin ison kaulitun levyn liikuttelua ja repeytymistä. Silmien mallin tulostin myös netistä. Mutta pääasiahan oli, että päivänsankari oli silminnähden tyytyväinen kakkuunsa :) 

Tein myös kaverisynttäreille helpomman Lego Ninjago -kakun (se näkyy vähän tuolla yhden kuvan taustalla). Taisin laittaa kuvan siitä Instagramiin, joten käy sieltä kurkkaamassa! Seuraajia Instaan on tullut taas huikean paljon lisää, taitaa pääluku olla jo yli 1700, kiitos teille kaikille ihanille! Instassahan laitan paljon enemmän juttuja kuin täällä blogissani, joten reaaliaikaisemmat kuulumiset saat sieltä.




Tein myös synttäreille kinkkuvoileipäkakun ja savulohisuupaloja. Tykkään väkertää voileipäkakkuja, eikä ne minusta ole niin vaikeita kuin usein ohjeissa annetaan ymmärtää!
 




 
Onko teillä tiedossa ylioppilasjuhlia, valmistujaisia tai muita keväisiä juhlia?
Iloista ja aurinkoista viikonloppua!
Riikka
 
 
PS. Oletko jo osallistunut Kesäpesä -kirja-arvontaan? Klik klik mukaan tuolta sivupalkista!


10 kommenttia:

  1. Antti ihasteli kakkua. Sanoi haluavansa samanlaisen ensi vuonna, kun täyttää 10v :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että Antilla on jo suunnitelmat selvillä synttäreitä varten :) Iloisia kesäpäiviä sinne!

      Poista
  2. Olettepa loihtineet hienot juhlat ja sankarikin on hyvin tyylikäs :) Meillä on tytön rippijuhlat kesällä ja menyytä pitäisi jo vähän suunnitella. Voileipäkakku on ihan must ja kaikkien meidän herkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kiva kun meidän pienimies tykkää juhlapukeutumisesta ja mirreistä :) Mukavia rippijuhlien järjestelyjä sinne, voileipäkakku kruunaa kyllä juhlapöydän!

      Poista
  3. Anonyymi23/5/15

    Toooosi hyvältä näyttää ja mahtavaa että olette järjestäneet juhlat kotona ,joka vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä.
    Kyllä aika rientää...:) terv. Marita:K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita <3 Synttärijuhlia on kiva järjestää, leipoa ja laittaa, varsinkin kun on aikaa puuhailla yhdessä lasten kanssa :) Aurinkoisia päiviä sinulle!!

      Poista
  4. Heipparallaa kammarista, tuolta Instasta tänne tupsahin! Huikiat synttärit ja tuo voileipäkaakku upia. Kaunis blogi sinulla täällä, hyppäänkin lukijaksesi ja nyt tuonne arvontaan, muut Ilonan kirjat minulla onkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa blogini lukijaksi Lovviisa <3 Ilonan kirjat ovat ihania, niistä saa paljon ideoita! Hyvää kesän alkua sinne!

      Poista
  5. Anonyymi4/1/16

    Lego ninjago on pikkupoikien suosikki! Ei sitä enää kymmenen-vuotiaat katso...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...