6. heinäkuuta 2015

Asuntomessut 2015 Vantaalla
Oletko sinä asuntomessuihmisiä? Sitä lajia, joka jaksaa vaikka helteessä kiertää kohteesta toiselle messuluettelo kädessä, jonottaakin suosituimpiin taloihin muiden samaa lajia olevien kanssa? Nauttia toisten ihmisten aikaansaannoksista vaikka itsellä ei olisikaan sitä unelmien taloa rakenteilla? Innostua ja inspiroitua, kuvata parhaat ideat kännykällä ja lukea vielä kertaalleen se paksu messukatalogi kotisohvalla ja bongata sieltä parhaiden sisustusammattilaisten nimiä, pintamateriaalien toimittajia ja talopakettien valmistajia?

Okei, taisin kuvata tässä sisustusalan ihmisten innostusta asuntomessuihin, mutta eiköhän intoa riitä monella ei-ammattilaisellakin? Ainakin messujen kävijämäärät kertovat, että toisten ihmisten talot kiinnostavat meitä ja haluamme kurkata oikeiden ihmisten koteihin, ennenkuin ne oikeat ihmiset asettautuvat sinne asumaan. Onko niillä yläkerran ja alakerran välillä pyykkikuilu suoraan kodinhoitohuoneeseen?! Vau! Sellainen olisi todella näppärä!


Vantaan Kivistössä käynnistyvät tämän vuoden asuntomessut ensi perjantaina 10.7 ja jatkuvat kuukauden päivät 9.8 asti. Oletko menossa? Minun tekisi niin mieli, mutta saas nähdä jos pääsen (pääsemme) paikan päälle vai täytyykö tänä vuonna selvitä blogien postauksilla ja sisustuslehtien jutuilla messukohteista, jotka ovat kyllä nykyään aika kattavia :)

Viime kesänä, jolloin otin nämä tämän postauksen kuvatkin meidän huvilan terassilla, kävimme sekä loma-asuntomessuilla Kalajoella (Pohjanmaalla melko lähellä missä me asustelemme) että asuntomessuilla Jyväskylässä (olen sieltä kotoisin ja vanhempani asuvat siellä). Joten viime kesä oli oikea messukesä! Jyväskylän messupäivä oli todella helteinen, hikikarpalot nousevat vieläkin otsalleni sitä ajatellessa!


Tämän vuoden messulehti pitää ainakin ostaa, niin pääsee kesäisiin asuntomessufiiliksiin! Hei, pitääkin soittaa heti miehelle, joka on kaupungissa kaupassa ja viemässä meidän 6veetä kaverisynttäreille, että tuo lehden mukanaan! 

Kävin muuten yhtenä pilvisenä iltana läpi kannettavani kuvia ja löysin viime kesän loma-asuntomessuilta satakunta kuvaa ja aion ne postailla tässä seuraavaksi teidänkin iloksenne, ehkä niistä irtoaa sisustusideoita sinunkin kotiisi tai kesäasuntoon. 


Ihania kesäpäiviä, toivottavasti aurinko paistaisi!
Riikka


11 kommenttia:

 1. Ajattelimme Armastuksen kanssa käydä tänä vuonna asuntomessuilla, kun asumme täällä pääkaupunkiseudulla, mutta todennäköisesti vasta sitten heinä-elokuun vaihteessa. Mitenkään usein en ole käynyt messuilla. Edellisen kerran, kun olivat Espoossa. Mutta kyllä nuo messut sinäänsä kiinnostavat, mutta ihan pelkästään niiden vuoksi emme ole jaksaneet lähteä mihinkään pitkään matkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla ihan oma lajinsa se, joka matkaa pitkienkin matkojen taa ihan vain asuntomessujen taikia, samaa lajia kuin lintubongarit :) Teillähän on kotikenttäetu, kun messut ovat tänä vuonna ihan omilla kulmilla, silloin on enemmän motivaatiota mennä katsastaamaan tänän vuoden kohteet! Mukavia kesäpäiviä sinne <3

   Poista
 2. Valitettavasti messut ovat nyt liian kaukana meille, mutta lehti on jo selattu tietenkin :) Aina kiinnostaa uudet mahdolliset ideat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi messujen paikka aina vaihtuu, niin ne ovat lähempänä edes joku vuosi :) Mies toi Decon kaupasta tullessaan, joten on tälle sadepäivälle lukemista! Mukavaa tiistaita sulle!

   Poista
 3. Viime vuonna en ollut, mutta nyt ajattelin pistäytyä☺!
  Monena vuonna on tullut käytyä ja blogissakin on niistä postauksia. Välillä on on ollut läkähdyttävän kuumaa ja joskus on sadellut kaatamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun pääset tänä vuonna messuille! Pitääkin sitten lukea sun messupostaus :) Iloa tiistaipäivääsi!

   Poista
 4. Meidän on tapana käydä messuilla, jos ne osuvat lähistölle ja tällä kertaa niin jälleen on. Emme kyllä todellakaan jaksa jonottaa mihinkään ja yhtäkään valokuvaa emme ole koskaan ottaneet. Vähän hönö homma on, että messut ovat nykyisin ennemminkin sisustusmessut kuin asuntomessut. Etenkin miestäni kiinnostaisi enemmän perehtyä teknisiin ratkaisuihin ja pintamateriaaleihin kuin taidokkaasti aseteltuihin kukkamaljakoihin. Paremminhan nuo messukohteet näkee lehdestä ja netistä kuin tungoksessa paikan päällä, mutta onpa nyt ainakin jotain tekemistä lomalle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta joo, että messut ovat sisustuspainotteiset! Olisikohan jossakin talonrakennuslehdessä käyty läpi messukohteita tarkemmin rakentajien näkökulmasta tai saisikohan näytteilleasettajilta lisätietoja kysyttäessä? Minä kyselin kerran eräässä messukohteessa eteisen raakalautaseinän käsittelystä rautavitrillillä (tieto luki seinällä olleessa lapussa) eli miten se aine oikein toimii sisätiloissa ja missä ajassa se harmaannuttaa seinän, mutta kohteessa ollut esittelijä ei osannut kertoa siitä mitään, harmi.

   Lehdistä ja blogeista saa kyllä hyvän käsityksen kohteista, mutta ainahan talo ja tilat avautuvat eri tavalla paikan päällä ja samalla saa hyötyliikuntaa :) Mukavaa messupäivää teille sitten!

   Poista
 5. Messulehti tuli ostettua mutta saas nähdä jääkö tämänvuotiset väliin, pitkän ajomatkan takia. Olenhan varmasti joskus huomioinut asian mutta me asustellaan sitten varmaan suhteellisen lähekkäin, jos kerran Pohjanmaalla asustelette. Heheh, Pohjanmaa käsitteenä on kyllä aika laaja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on messulehti odottamassa yöpöydällä :) Ajomatka on aika pitkä tällä kertaa, ja siis joo ollaan varmaan jo kirjoiteltukin, että asutaan samoilla suunnilla, me Pietarsaaren ja Vaasan välimaastossa. Pohjanmaa on iso alue, blogiyhteisöjäkin on varmaan useampia (Vaasan, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan bloggariyhteisöjä olen jo ainakin bongannut :)

   Poista
 6. Tänä vuonna jätän asuntomessut väliin ja fiilistelen ihan lehtien kautta. Ensi vuonna messut onneksi ovat Seinäjoella, joten halutessaan siellä voi käydä vaikka parikin kertaa ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...