3. huhtikuuta 2014

Jotain vanhaa, jotain sinistä

En olisi ikinä uskonut sanovani tätä ääneen: mä himoitsen sinistä sisustukseen! Tarkennan: huvilasisustukseen. Olen aina ennen vierastanut sinistä, eikä mulla ole ollut viime vuosituhannellakaan sinistä kautta, kuten monilla mun ikäisilläni on nuorempana ollut. (Mulla oli vihreä kauteni. Mutta tiesin vielä muutama vuosi sitten kertoa kovaan ääneen vihaavani vihreää, ja nyt saan pyörtää sanojani, sillä vihreä on palannut suosikkivärieni joukkoon.) Niin sitä mieli ja maku muuttuu. Jo viime kesä meni sinisiä väripilkkuja haaliessa, eli näitä sisustustyynyjä, joista aion nauttia vielä tänä kesänäkin. Mutta kyllähän kokoelmaan aina mahtuu täydennystä, vai mitä tuumaatte?! Mies jo kyllä hieman kommentoi, kun ei meinaa enää sekaan mahtua, mutta ainahan tyynyjä voi levitellä makuuhuoneisiin ja saunahuoneen vierassängylle ja terassin sohville ja ja ja... Hei, olen Riikka, anonyymi sisustustyynyaddikti.


Sininen on nyt trendikästä kaikissa tummuusasteissa ja sävyissä. Listalta löytyy niin vauvansininen kuin syvä indigokin, samoin kuin farkku ja harmaansininen. Eli jokainen löytää varmasti omaa sisustussilmää miellyttävän sinisen, jos mieli väriin tykästyy. Haaleat, vaaleat ja harmaasävytteiset  siniset ovat mun suosikkejani ainakin nyt keväällä. Katsotaan miten maku taas kehittyy kesää kohti mentäessä, kun jäälautoista vapautuvan meren ja taivaan syvät sinensävyt pääsevät vaikuttamaan mun sisustussieluuni.


Blue. Blues. In all different hues and shades. I love the colour at the moment.  But - only at our villa.


Iskeekö sininen sullekin siellä 
vai saako aikaan vilunväreitä ja yökkäysrefleksiä?
Kyselee Riikka

  

17 kommenttia:

 1. Sopii huvilalle niinku nenä päähän! Ehdottomasti!

  VastaaPoista
 2. Mä oon tykännyt sinisestä AINA! Mulla on ollut sininen keittiökin, nyt kodinhoitohuone. Väri vain pitää olla just oikean sinistä. Farkun sininen on oikein kiva ja nyt taas olen tuijotellut ostamiani helmihyasintteja, aah! Lexingtonilta mulla on farkkutabletit. Tykkään tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmihyasinttien sininen on kyllä kaunis! Ja farkku kans, tummenpana sisustukseen ja vaaleampana vaatetukseen :) Siellä siis todellinen sinifani!

   Poista
 3. Itse oon pitänyt sinisestä aina! En ehkä suurissa pinnoissa, mutta yksityiskohdissa, kankaissa ja esineissä. Sävyjäkin on niin paljon kauniita ja erilaisia. Sininen sopii mielestäni veden äärelle eli huvilalle todella hyvin, saa pienen palan tai vähintäänkin tunnelman muodossa merta tai järveä sisälle asti. :) Kauniita tyynyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Mulla sama, että pieninä pintoina tykkään :)

   Poista
 4. Nimetön4/4/14

  Jep huvilalle laittaisin kans......mulla on menossa niin valakoonen kausi että:) sohvatyynyt on ihanan kevään vihreät ripaus ruskeeta ja vaniljaa ja nyt keltaasia tipuja pöydille :) otan pääsiäistä ennakkoon ...lähden reissuun pääsiäiseksi....Mukavaa viikonloppua sulle Riikka terv. Marita.K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valakoone on hyvä ;D Ja siihen mausteeksi sinistä huvilalle, niin avot! Sun sisustus kuulostaa ihanan keväiseltä! Ja pääsiäisen varaslähtö on ihan sallittu, varsinkin jos olet reissussa silloin. Mukavaa matkaa jo valmiiki ja iloista viikonloppua Marita!

   Poista
 5. Sopii huvilalle mikä on veden äärellä :) Jossain määrin sinistä vielä siedän. Esimerkiksi meidän makuuhuoneen tapetti on siniseen taittuva. Tällä hetkellä se saa riittää. Sinisestä tulee mieleen mieheni ja minun yhteinen vuokrakämppä, missä keittiössä oli tummansiniset kaapistojen ovet.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä monilla on sinisiä muistoja viime vuosituhannelta (oletan?), eikä niistä kaikki ole ihan kultaisia... Tai toivoisi, että ne olisi mieluummin kultaisia... :) Kiitos samoin Marru, iloa viikonloppuusi!

   Poista
 6. Mun kodeista on varmaan aina löytynyt sinistä, ei mitenkään pakotetusti, vaan jotenkin sitä vaan on tullut aina mukaan. Kun katselin meidän yläkertaa sillä silmällä, huomasin, että meillä on oikeastaan tosi paljon sinistä siellä kun meidän makuuhuoneessa on isojakin sinisiä pintoja, pojan huoneessa myös, ja yläkerran kylpyhuoneen seinätkin on osaksi hailakan sinistä laattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen on ollut suosittu sisustusväri ja on taas uudestaan, mutta monethan meistä ei trendeistä piittaa, vaan sisustaa oman maun mukaan ja sydämellä, niinkuin pitääkin! Mukavaa viikonloppua sinulle :)

   Poista
 7. Tännehän minun piti kommenttini kirjoittaa.. :) Eli sininin on ihan huvilaväri. Minulla oli jossain vaiheessa enemmänkin sinistä, mutta muutamaan vuoteen sitä ei ole kotona juurikaan näkynyt. Nyt on taas muutama sininen tyyny ilmestynyt sohvalle, eli sieltä se taitaa tulla takaisin. Aurinkoista tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne menevät mieltymykset sykleissä, ja vanhat jutut alkavat miellyttää silmää taas uudestaan :) Iloista viikkoa sinulle!

   Poista
 8. Mulla oli vielä vuosi sittten ihan kamala sinisen ähky. Kuvittelin, etten koskaa laittaisi mitään sinistä kotiini. Joudun pyörtää sanani, kyllä meiltä jotain sinistä löytyy ja pieninä paloina se on ihana väri! Kumma, minustakin se sopii erittäin hyvin tai siis paremmin huviloihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen on minustakin enemmän huvila/mökkiväri, mutta kyllähän sitä osaavat jotkut käyttää ihan taidokkaasti kotonaankin :)

   Poista
 9. Moikka! Olen haastanut sinut 11 kysymyksen haasteeseen blogissani KoKoti http://jenninkokoti.blogspot.fi/ ! Toivottavasti osallistut ja pistät ilon kiertämään! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...