4. huhtikuuta 2014

Vesihyasinttia, palmunlehteä ja muuta punosta

Punokset, letitykset, solmitut pinnat. Niihin mun silmäni kiinnittyy taas kesää kohti mentäessä. Mattoja, koreja, jakkaroita, hattuja ja kesäkasseja. Mutta mistä materiaalista ne oikein on punottu? Piti googlata ja sivistää itseään.

Suosittu Annon Kartio -kori, joita meilläkin on kotona kaksi, on punottu vesihyasintista metallikehikon ympärille. Ikean ALSEDA -jakkara, jonka näkemiseltä ei kai kukaan ole voinut välttyä, eli tuo pyöreä tuossa yläkuvassa, on puolestaan tehty banaanikuidusta.

Alakuvan huvilan "kaislamatosta" en sitten materiaalia tarkemmin tiedä. Se on ihanan taipuisa ja pehmeä jalan alla. Sille ei oikein löydy paikkaa, se on vähän liian pieni. Se on jo muutama vuosi sitten saatu kaverilta, joka ei kans saanut sitä sopimaan mihinkään. Joten nyt se on kauniisti rullalla sängyn päädyssä, vähän niinkuin kulkukissa. Joo, hei taas, olen Riikka, anonyymi mattoaddikti. Mä tarjoan kodin kaikille maailman hylkäämille (tyylikkäille!) kulkumatoille.

Haluaisin huvilan terassille kulmasohvan kaveriksi jonkin säätä kestävän luonnonmateriaalimaton. Siis kunnon ulkomaton. Se olisi katoksen alla, mutta kyllä sinne merituuli aina sateen pukkaa ihan melkein peräseinään asti, kun oikein myrskyää. Oliskos ehdotuksia tai kokemuksia terassimatoksi? Sisal? Juutti? Vai onko pakko valita jotain muoviainesta, että se kestäisi ulkoilmaa? Ideoita otetaan mielellään vastaan! Täältä näet kuvan terassista ja siitä sohvasta.

Mutta missä sitä palmunlehtikuitua sitten käytetään? Ainakin mun ihana TineK:n kesäinen korikassi, jonka ostin Säteestä viime kerralla käydessäni, on tehty siitä. Klikkaa Instagarmin puolelle, niin näet millainen kuvio on mun uudessa kesäkassilempparissani! Uuuu, se on niin namu!


I love natural fibres and materials. Palm leaf and banana fiber, waterhyacinth, sisal and jute. These pisc are from our summerhouse. Check out my new basket bag from TineK at my Instagram! It´s made of the palm leaf fibre.Jokohan on liian aikaista kävellä kaupungille korikassi olkapäällä..?
Rentoa perjantaita!  
Riikka


2 kommenttia:

  1. Kivoja punoksia. Meillä myös sama onglma terassimaton kanssa. Markiisin alle kyllä merituuli puhaltaa vettä ihan väkisin. Ja kovalla myrskyllä joutuu markiisinkin ruuvaamaan pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatketaan siis täydellisen terassimaton etsintää, Anna :) Vinkataan toisillemme, jos sellainen löytyy! Mukavaa viikkoa sulle!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...