11. helmikuuta 2015

INIKA - Natural Mineral Makeup
Mitä ovat mineraalimeikit? Onko niitä vaikea käyttää? Mihin niiden suosio perustuu? Oletko sinä jo kokeillut?

Olen ollut meikkivoiteiden, puuterin ja muiden meikkituotteiden päivittäinen käyttäjä koko aikuisikäni.  Kaikkina muina päivinä, paitsi tietysti pyjamapäivinä tai kesäviikkoina huvilalla, teen nopean rutiininomaisen perusmeikin, johon menee 5-10 minuuttia aamustani. Ihoni on ollut punoittava couperosan takia niin pitkään kuin muistan, joten ilman meikkivoidetta ja silmämeikkiä näytän koko päivän siltä, kuin olisin juuri herännyt ja tullut kuumasta suihkusta. Tarvitsen myös meikkiä peittämään muutenkin epätasaista ihoani.

Jos olet lueskellut blogiani pidempään tiedätkin, että olen siirtynyt puolisen vuotta sitten enenevissä määrin käyttämään Jurliquen luonnollisia ihonhoitotuotteita (lue lisää täältä) ja olen niiden vaikutukset huomannut kasvojeni ihossa, joka on rauhoittunut ja tasapainottunut. Olen omakohtaisesti niin vakuuttunut Jurliquen luonnollisten kosmetiikkatuotteiden tehosta, että voin niitä täydestä sydämestäni suositella sinullekin! 

Tutkimusmatkani kohti luonnollisempaan kasvojenhoitoa sai lisävauhtia, kun sain upean tilaisuuden kokeilla pidemmän ajanjakson INIKAn luonnollisia mineraalimeikkejä yhteistyössä Home of Kikas Beauty and Design -nettiputiikin kanssa! Kiitos yhteistyöstä Marika!Australialaisen INIKAn tuotteet ovat useasti palkittuja, eivätkä vain luonnollisten meikkituotteiden kategoriassa, vaan kilpaillessaan maailman johtavia meikkisarjoja vastaan. Brändin on perustanut Miranda Bond, joka kehitteli mineraalimeikkisarjan alunalkaen omasta halustaan puhdistaa kehonsa päivittäistuotteiden kemikaaleista. Hän halusi kokeilla keminkaalivapaata elämää, koska oli kärsinyt lapsettomuudesta pitkään ja oli lukenut käyttämiemme kemikaalien vaikuttavan asiaan. 

Mitä siis ovat nämä paljon puhutut mineraalimeikit? 

Onko mineraalimeikit sinulle tuttuja? Minulla ei niistä juurikaan tietoa ollut ennestään, joten Marika opasti minua aiheeseen ja mineraalimeikkien käyttöön. Lueskelin vielä omasta mielenkiinnostani paljon tieteellisiä (ja vähemmän tieteellisiä) artikkeleita mineraalimeikkien ainesosista sekä blogikirjoituksia  ja keskustelupalstojen kommentteja mineraalimeikkien käyttökokemuksista. Ja kokemuksethan olivat todella hyviä, enkä ihmettele yhtään! 

Mineraalimeikeillä tarkoitetaan luonnosta, eri kivilajeista saatavia värillisiä hienojakoisia mineraalijauheita, joita on käytetty faaraoiden ajoista lähtien, eli mistään ihan uudesta keksinnöstä ei siis ole kyse. 100% mineraalimeikit eivät sisällä väri-, säilöntä-, täyte-, sidos- tai hajusteaineita, kuten tavallinen kosmetiikka. Mineraalit säilyvät ilman lisäaineita. Eräät mineraalit, kuten sinkkioksidi, antavat luontaisesti UV-suojan iholle ja se on myös luontaisesti tulehduksia estävä ainesosa. Mineraalimeikit eivät tuki huokosia eivätkä kuivata ihoa. Ne ovat hyvin siedettyjä eivätkä yleensä aiheuta allergisia reaktioita. Mineraalimeikeillä saa tehtyä kevyen, luonnollisen näköisen meikin. Samalla pystyt myös peittämään täydellisesti ja huomaamattomasti ihon värivirheet. Miraalimeikkejä suositellaankin ihon pigmenttivirheistä, acnesta tai rosaceasta kärsiville.

Marketeissa myytävät mineraalimeikiksi nimetyt tuotteet saattavat sisältää muitakin ainesosia kuin pelkkiä mineraaleja. Minaraalimeikeillehän ei ole mitään sertifikaattia, joten sillä nimellä voi myydä purkissa muutakin. Joten suosittelen INIKAn tuotteita kun haluat 100% luonnollisen mineraalimeikkipohjan. 


Face in a Box -aloituspakkaus
Sain kokeiltavakseni upean aloituspakkauksen, josta löytyy kaikki tarvittava kokeillakseen kunnolla oikeita mineraalimeikkejä. Mineraalimeikkien hyvä maine allergiaystävällisinä tuotteina loi jo ennalta luottamusta siihen, ettei tuotteiden pitäisi aiheuttaa reaktioita, eikä niin tapahtunutkaan. Aloituspakkauksia ja tuotteita on eri ihonsävyille omansa. Minä käytän vaaleinta mineraalimeikkipohjaa, jonka nimi on Unity. Aloituspakkaus sisältää monta upeaa meikkituotetta, sivellintä ja lisäksi meikkipussin.

Pure Primer
Tämä meikin pohjustusvoiteen sitruunaisen raikas tuoksu herättelee lempeästi aamu-unisen meikkaajan ja voide tekee ihosta silkkisen ja mattapintaisen. Voide levitetään sormin ja sen annetaan hetken imeytyä. Sen jälkeen on helppo levittää iholle perinteiseen tapaan meikkivoidetta, Certified Organic Liquid Mineral Foundation, tai tehdä meikkipohja Mineral Foundation -mineraalipuuterilla. Pure Primerin ansiosta meikkini pysyy huoliteltuna koko päivän, joten olen tuotteeseen todella tyytyväinen!

Certified Organic Natural Perfection Concealer
Jokaisen naisen unelma on tämä kevyt mutta peittävä peitevoide, jota voi käyttää esim. silmänalusten tummentumien peittämiseen. Voide on kevyesti valoa heijastava, joten valokynää ei päivämeikissä tarvitse enää lisätä. Monipuolinen käytettävyys on aina meikkituotteissa erittäin plussaa!

Certified Organic Liquid Mineral Foundation
Hennon raikkaan yrttisen tuoksuinen mineraalimeikkivoide oli iloinen yllätys jo heti ensimmäisellä käyttökerralla.  Mineraalimeikkivoide levittyy hyvin ja kosteuttaa ihoa. Se on kevyt, mutta peittävä. 
Se imeytyy nopeasti ja jättää iholle luonnollisen matan pinnan.


Mineral Foundation
Meikkipohjan tekeminen puuterimaisella tuotteella oli ihan uusi juttu minulle, sillä olen tottunut käyttämään ensin meikkivoidetta ja lisäksi puuteria viimeistelyyn. INIKAn Mineral Foundation on kuitenkin huipputuote aamukiireeseen, sillä se on samalla peite- ja meikkivoide sekä puuteri samassa pakkauksessa. Mineral Foundation sisältää lisäksi luontaisen UV-suojan (SPF15). Tuotetta on saatavissa useissa eri sävyissä. Minulla on siis käytössä vaalein, Unity.

Suoraan sanottuna hieman arastelin ja epäilin kokeilla jauhemaista meikkipohjaa, sillä luulin käytön olevan vaikeaa ja olen tottunut käyttämään meikkivoidetta pohjan tekemiseen. Mutta mitä vielä, meikkipohjan tekee nopeasti ja helposti ja lopputulos on luonnollisen näköinen! Jos sinulla ei ole omaa Marikaa opastamassa, niin suosittelen katsomaan Youtubesta jonkun hyvän videon, jossa näytetään miten mineraalimeikkipohja tehdään, mutta kerron pääsäännöt tässä seuraavaksi, se ei siis ole vaikeaa. 

Mineraalimeikkijauhetta ei tarvitse annostella paljon ja tuote on tästä syystä erittäin riittoisa. Kaada jauhetta rasian kannelle ja pyörittele Kabuki -sivellintä kannella muutaman kerran. Jauheen on tarkoitus sekoittua tasaisesti harjasten joukkoon ja mineraalikiteiden lämmetä samalla. Kopauta harjan vartta napakasti kannen reunaan, jotta mahdollinen ylimääräinen jauhe jää kannelle. Levitä sitten meikkipohja harjalla pienin nopein pyörivin liikkein kasvojen iholle. Levitä ensin vain kevyesti ja lisää tarvittaessa, jos haluat lisää peittävyyttä. Meikkipohjan teko on siis nopeaa ja vaivatonta! Tarkoitus ei siis todellakaan ole käyttää jauhetta kasapäin ja pöllyttää sitä ympäriinsä kuin leipuri jauhojaan :)

Mineral Bronzer
Kokeilupakkaus sisältää myös jauhemaisen aurinkopuuterin, joita myös on saatavilla eri ihonsävyille omansa. Minun on vaalein, Sunlight, joka sopii hyvin tällaiselle erittäin vaalealle iholle tuomaan lisähehkua. 

Kabuki -sivellin ja meikkisivellin
Settiin kuuluu pienempi meikkisivellin sekä pehmeä, tuuhea, pullea ja pyöreäkärkinen Kabuki -sivellin, jolla mineraalimeikkipohjan teko onnistuu vasta-alkajaltakin. Kabuki -sivellin ei sisällä eläinkarvaa vaan silkkisen pehmeää synteettistä harjasta. 


Sinullakin on mahdollisuus kokeilla upeita INIKAn mineraalimeikkejä ja tilata omasi Home of Kikas Beauty & Design -nettiputiikista. Voin lämpimästi suositella näitä luonnollisia meikkejä sinullekin!

Voit myös tutustua INIKAan Marikan asiantuntevassa opastuksessa Raippaluodossa tai pyytää häntä kotiisi pitämään ystävillesi ihanan ihonhoitoillan Pohjanmaan alueella. Yhteystiedot löydät täältä! Mikäli asut muualla päin Suomea, löydät oman edustajasi täältä.


INIKA på svenska

More about INIKA in English!

Mineraalimeikkiterkuin,
Riikka


/ Blogiyhteistyö - Blog collaboration /
/ Tuotteet saatu blogin kautta. /

2 kommenttia:

  1. Olen kuullut paljon hyvää inikasta :) ihanaa päivää <3 ja Psst. Sinulle on haaste blogissani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inikan tuotteet ovat kyllä osoittautuneet kaikkien hyvien puheiden arvoisiksi :) Voi kiitos haasteesta, täytyypä mennä heti kurkistamaan! Iloa viikkoosi <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...