12. lokakuuta 2013

Puutarhahommiin!


Tämä viikko vierähti täällä sairastuvalla ihan hujauksessa! Meidän pieni potilas voi onneksi jo paremmin. Kiitos teille kaikille ihanille, jotka jätitte aiempaan postaukseeni "pikaista paranemista" ja "tsemppiä" terveisiä, ne lämmittivät sydäntäni! Kyllä sitä ehti jo huolestua, kun mikään ei pysynyt pienen sisällä melkein viikkoon, mutta eilen ja tänään on ruoka pikkuhiljaa alkanut maistumaan ja väri palannut pikkuposkille. Laihtunut ruipeliini, rakas linnunpoika, on iloinen puuha-pete taas!

Näytön jätin sitten suosiolla suorittamatta, se siirtyi kuukaudella eteenpäin. Hyvä niin! Mä en saanut viikolla muutenkaan mitään aikaiseksi: en käynyt läpi Turkin matkakuvia, en tyhjentänyt matkalaukkuja, en pessyt reissupyykkiä, en siivonnut pommin jäljiltä olevaa huushollia, en järjestänyt keittion sekaisia kaappeja, en laittanut syyskukkia ulkoportaille, en blogannut, enkä tehnyt mitään muutakaan. Olin vaan kasvualustana ja läsnä.

Joten nyt olis sitten aika tehdä jotain, tämä lepäily riittää tältä erää. Katselen tässä ikkunasta kuinka pihapuista ovat jo melkein kaikki lehdet tippuneet. Noi kuvat ovat otettu aiemmin syksyllä, sillä nyt nurmikkoa ei juurikaan näy paksun lehtivaipan alta ja puut ovat ihan lehdettömiä rankoja. On aika tarttua haravaan. Lämpömittari laskee öisin jo uhkaavasti pakkasen tuntumaan, joten oliivipuut ja muratit pääsevät nikkarinhuoneen lämpöön talveksi. Viime syksynä murattiruukut olivat jo ehtineet jäätyä maahan kiinni, ennenkuin ne nostettiin sisälle, mutta eihän niitä onneksi pieni pakkanen haitannut! Noihin mun oliivipuihin kasvoi kesän aikana pieniä hauskoja oliiveja, mutta ne raukat eivät tajunneet millä leveysasteella ne yrittivät kypsyä, Suomen kesähän on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen ;) Kirjoittelin oliivipuun talvehtimisesta vanhan blogini puolella toukokuussa, pääset siihen juttuun tästä! Tänä talvena aion olla viisaampi ja kastella mun suojattejani...

Mitäs sulla on viikonlopuksi suunnitelmissa?
Joko on lehdet haravoitu ja syyskukat ruukuissa?

Aurinkoista lauantaita!
Riikka


16 kommenttia:

 1. Haha, meillä ei kyllä ole viel haravoitu muutakun vähä ja syyskukatkin on kaupassa ;) Odottan, että mun viherpeukalo appiukko tulee meille Ruotsista maanantaina ;) Se tykkää tehä ulkohommia ja tekeekin usein mun kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun saat talkoomiehen ens viikolla, niin sujuu pihahommatkin nopeammin :D

   Poista
 2. Pitääkin käydä lukemassa tuo olivipuusta juttusi...ei minulla oli oliivipuuta ole...viellä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sehän oli tarina oliivipuun epäonnistuneesta talvehtimisesta ;D Mieheni sanoi, että jos en tänä vuonna muista käydä kastelemassa nikkarinhuoneessa talvehtivia kasvejani, niin sitten en ens kesänä saa enää oliivipuita ostaa... Hyvä motivointikeino!!

   Poista
 3. Hiukan koitin alkuun haravoida mutta puissa on vielä niin paljon lehtiä ettei taida maksaa vaivaa. Täytyy vähän viä odottaa. Tietty ku aikani odottelen niin sit tuleekin jo lunta... ;-) Hyvä et potilas voi jo paremmin. Kivaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lumihan pelastaa sitten loppuviimeks haravoimiselta :) paitsi että keväällä hommaa on sitten kahta kauheemmin... Meillä oli jo tippunut melkein kaikki lehdet ja saatiin piha puhtaaksi muutamassa tunnissa.

   Poista
 4. Meillä on tehty niinsanotusti suuremmin lehtien haravointia, nimittäin kaatamalla yli 30 puuta pihasta. Vielä jäi kyllä paljon haravoitavaakin. :) Onneksi siellä ollaan tervehdytty pikkuhiljaa. Vielä lämpöä ja hellyyttä hiukan niin eiköhän hyvä tule. Kivaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen haravointi moottorisahalla on kyllä tehokasta :D Täällä on kiitos pikku mies tervehtynyt todella hyvin, lapset lähtivät aamulla isän kanssa luistelemaan hallille. Mukavaa sunnuntaita sullekin!

   Poista
 5. Nimetön13/10/13

  Hei Hei ...ei kaikkea vielä haravoitu kun uusia tippuu joka päivä...nyt pieni loma tekee hyvää ja sitten voidaan jatkaa:) Puutarhakalusteet saatiin sentään suojaan ,,,Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma tekee aina hyvää ja sen jälkeen on uutta intoa :) Mukavaa lomaa sulle!!

   Poista
 6. Hahaa, mä täällä laiskuuttani suunnittelen, että ajaisin vaan lehden ruohonleikkurilla silpuksi pohjaa ravitsemaan ;) Pitäisi tosiaan ehkä pitää pienimuotoiset talkoot.

  VastaaPoista
 7. http://kaikkeakodista.blogspot.fi/

  Alulle laittamasi haaste on saavuttanut minutkin :)
  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 8. Täällä myös yksi, jonka blogiin haasteesi on päätynyt :) Raikasta syksyä!

  http://valkoistaharmoniaa.blogspot.fi/2013/10/haastetta-ja-kurkkaus-ikean-ostoksiin.html?showComment=1382542944340#c9033262724570348737

  VastaaPoista
 9. Ja täällä myös yksi haasteeseen vastannut ;-) Mukavaa alkanutta viikkoa!

  http://pinkpionies.blogspot.fi/2013/10/cook-books.html

  VastaaPoista
 10. Ihan Ku parantu. ei koskaan kivaa ku pienet sairastuu...
  Ihana kotibteilä ja sievä blogi sinulla.
  Hyvää viikkoa ! :)

  VastaaPoista
 11. Kaunis blogilöytö :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...