7. lokakuuta 2013

Syksy opintovapaalla

Photo by Riikka / K O T I L A

Jotkut teistä ihanista lukijoistani ehkä muistavat vanhan blogini ajoilta, kun kerroin viime keväänä, huhtikuun alussa, jääväni opintovapaalle ammattiopiston erityisopettajan virastani. Halusin suorittaa sisustusartesaaniopintoni loppuun ilman jatkuvaa stressiä. Oli hieman liian hektistä tehdä vaativaa ja vastuullista työtä ja opiskella samaan aikaan, varsinkin kun työmatkaa kertyi 160km päivässä ja joka neljäs viikko lähiopetusaikana ajomatkaa tulee päivittäin 222km. Siihen vielä lisäksi perhe-elämä, miehen työreissut ja lasten harrastukset :) Omia harrastuksia ei sitten enää tarvittukaan, eli liikunta ja ystävien näkeminen jäivät kyllä ihan tyystin, mikä oli todella harmillista!

Oletko sinä miettinyt opintovapaata? Suosittelen sitä lämpimästi! Työnantajallahan on velvollisuus päästää työntekijänsä opintovapaalle jos reunaehdot täyttyvät, eikä silloin kannata uskoa työnantajan marinaa ja mahdollista negatiivista katsantoa aiheeseen. Sinulla on oikeus jäädä opintovapaalle jos opintovapaalain vaatimukset täyttyvät, piste!

Lue lisää opintovapaasta täältä!

Opintovapaan aikana on mahdollisuus saada Kelan tukea tai Koulutusrahastolta Aikuiskoulutustukea, minä anoin ja saan jälkimmäistä. Lue lisää Aikuiskoulutustuesta täältä!


Nyt sitten vaan miettimään mahdollisuutta kouluttautua unelmiesi ammattiin,
mikä ikinä se sitten onkaan?!

Iloista uutta viikkoa!
Riikka

PS. En ole ehtinyt vielä käydä läpi Turkin matkakuvia, joten postaan niitä sitten myöhemmin :) 

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä opintoihin! :) Onhan tuollainen käynyt mielessä, et jos vaihtais alaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jemina, sitä tarvitaan :) Heti heräsi mielenkiintoni, että mikä ala sua kiinnostais...?

   Poista
 2. http://puolivihreaaelamaa.blogspot.fi/. Heippa Riikka! Edelläolevassa osoitteessa kuvakulma-haasteeseen vastaus. Mukavaa viikkoa! t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna linkistä, kävin vastavierailulla sun blogissa ja postaan tän linkin lukijoillenikin vähän myöhemmin.

   Iloista viikkoa!

   Poista
 3. Täällä kan opintovapaalle ja sisutusartesaani opinnot menellään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, piti heti tulla lukemaan sun blogia, kun kerran samaa alaa opiskellaan :) Intoa opintoihin, jään mielenkiinnolla seurailemaan sun opiskelujuttuja!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...