7. lokakuuta 2013

Näytön paikkaPhoto by Riikka / K O T I L A

Photo by Riikka / K O T I L A

Tästä viikosta piti tulla kiireinen, mutta suunnitelmat meni uusiksi. Mulla olisi ollut viimeinen viikko rautakauppaharjoittelua ja ensimmäiseen näyttöön valmistautuminen perjantaiksi. Mutta meidän 4vee on ollut ripulissa Turkin reissumme jälkeen viikonlopun, eikä helpotusta näy. Joten me käytiin pojan kanssa lääkärissä tänään ja sain viikon sairaslomaa pojan hoitamiseen. Ilmoitin harjoittelupaikkaan, etten pääse jatkamaan harjoittelua ainakaan alkuviikosta. Se sitten siitä kiireestä! Näyttöä yritän tehdä minkä pystyn, vaikea vaan arvioida miten paljon saan tehtyä, kun rakas mieheni on vielä alkuviikon työreissussa :) Huomiseen mennessä pitäis ilmoittaa, josko pystyn näyttöön osallistumaan.

Suurin osa opiskelukavereistani ovat jo suorittaneet yhden tai kaksi näyttöjä aiemmin, minä en ole vielä ehtinyt siihen junaan. Oli ihan tarpeeksi haastetta viime talvena käydä virkatöissä ja yhdistää monimuoto-opiskeluviikot siihen. Joten jätin näytöt ihan suosiolla loppuopintoihin, sillä olen nyt opintovapaalla, josta kirjoittelinkin jo aiemmin.

Näyttöjä voi onneksi suorittaa vielä kaksi vuotta valmistavan koulutuksen päättymisen jälkeen. Valmistava koulutushan päättyy meillä tammikuun lopussa. Eli sitten on kaksivuotinen sisustusartesaanikoulutus loppu ja olen näyttöjä vaille valmis. Olen kyllä onnekas saadessani ihan perusasteen tutkinnon kasaan. Tästähän voisi jatkaa halutessaan ammattikorkeaan. Sisustukseen liittyvät kurssitkin ovat kyllä tyhjää parempi, jos on alasta kiinnostunut, eikä ole mahdollisuutta koko tutkinnon suorittamiseen.


Meidän pieni nukahti,
joten jos sais vähän vielä sisustussuunnitelmaportfoliotakin kasattua, niin hyvä!
Riikka


25 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista sinne teille! Toivottavasti ei oo kovin sitkeää sorttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Nyt viikko mennyt pienen sairastelua ja valoa jo näkyvissä!

   Poista
 2. Uh! Hyvä Riikka! Mä pöläytin tossa jo viidennenki näytön hommia kasaan oikeen mukavasti :) Sit vielä ku pääsis suorittelee niitä tässä...
  Eemilille paranemis tsempit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi sä olet ahkera!! Mulla jäi sitten tää näyttö väliin, toivottavasti sulla meni hyvin!

   Poista
 3. Tsemppiä sinne! Paranemista ja näyttöjen onnistumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä Marru, sitä tarvitaan :)

   Poista
 4. Toivottavasti siellä parannutaan ja pääset näyttöäsi esittelemään!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttö jäi väliin, mutta pieni on paranemaan päin :)

   Poista
 5. Tsemppiä sairastuvalle, toivottavasti näyttö onnistuu kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni, menen näyttöön sitten seuraavalla kerralla :)

   Poista
 6. Voimia äidille ja pienelle. Itse kamppailin noiden näyttöjen kera viime syksyn työn/perheen ohella. Välillä meinasi voimat loppua -mutta kyllä kannatti :)
  Stemppiä loppu rutistukseen.
  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hatunnosto ja onnittelut sulle Sanna, että jaksoit sekä näytöt/opinnot että työn ja perheen yhdistää ja viedä opinnot loppuun! Mahtavaa!! Kiitos tsempistä ja iloista viikonloppua!

   Poista
 7. Pikaista paranemista pienelle potilaalle ja tsemppiä äidille.

  VastaaPoista
 8. Pikaista paranemista ja voimia!

  VastaaPoista
 9. Miten se aina tuppaakin menemään niin, että just silloin kun olis tavallaan "pakko" tai vähintäänkin hyvä pystyä keskittymään johonkin täysillä, tai ainakin on suunnitellut tekevänsä niin, tulee aina jotain yllättävää eteen.

  Samoja näyttötuskailuja täälläkin käydään läpi. Koko ajan vaan olen mielessäni siirtänyt niitä siihen "sitten kun"-vaiheeseen eli opintojen loppuun, mutta nyt olen huomannut, että aika kuluu ihan liian äkkiä ja ihan oikeasti pitäis pistää toimeksi, ettei iske megastressi kaikista tekemättömistä töistä :).

  Mutta sinnitellään me vaan ja hyvä tulee :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sinnitellään :) Aika kuluu kyllä ihan supernopeasti ja kohta on meidänkin opinnot loppu, lokakuu kohta jo puolessa välissä, iiiks! Mutta ei auta stressata, ettei menis loputkin energiat ;)

   Poista
 10. Toipumisia pikku potilaalle..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina, onneksi pikkupotilas voi tänään jo paremmin!

   Poista
 11. Täällä ensimmäinen näyttö ensi kuussa.. jännäää. Tsemppiä sinne, kotiin kuin opiskeluihinkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea ja voimia ekaan näyttöön sullekin!! Sehän on se pahin, kun kaikki on uutta, sittenhän on jo pohjaa tehdä seuraava kun tietää mitä tuleman pitää :)

   Poista
 12. Voimahalit sinne. Myös opiskeluun, itsekin olen käynyt näyttötutkintoperusteisen sisustusartesaanitutkinnon. Muistan kyllä että niissä oli oma jännityksensä ja työnsä. Silloin päätin kun valmistuin, etten ikinä enää lähde mihinkään kouluun, mutta näinpä sitä taaas ollaan koulunpenkillä ja omat haasteensa taas :) Tsemppiä sinne...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos voimahaleista, tuli tarpeeseen :) Mä olen kans päättänyt, että tää ikuinen aikuisopiskelija tekee nyt sitten viimeistä tutkintoaan, mutta ans kattoo kun vuodet menee, josko sitä taas löytää itsensä hakemasta johonkin kouluun :D Intoa ja voimia sulle uusiin opiskeluihin!

   Poista
 13. Nimetön4/11/13

  Hei aivan hirveästi kiinnostaisi tietää lisää sisustusartesaanin opinnoista! Itse viilailen gradua vielä (eri alalle), mutta sisustushommat aina vain uudestaan sytyttävät. Lapsesta astihan sitä on ollut innostunut aiheesta, mutta jostain syystä en uskaltanut siitä itselleni lukea "ykkös"ammattia. Harmi että itsevarmuus omia vahvuuksi kohtaan näyttää löytyvän vasta vanhempana... Mutta sisustusartesaanin lapuista vois olla hyötyä tulevaisuudessa. Onko ihan älytön homma? Voi että ois ihana päästä pyöritteleen nuita pohjapirrustuksia ihan työkseen!

  -Riikka

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...