16. toukokuuta 2014

Pieni kasvimaa huvilalle


Äitienpäiväviikonloppuna sain yhden parhaimmista lahjoista, kun rakensimme huvilalle kasvatuslaatikot vanhoista lankuista. Meillä noita lankkuja on paljon, joten muutaman raaski uhrata viljelylaatikon reunoiksi. Noista paksuista lankuista haluaisin tehdä myös ison ruokapöydän ja penkkejä, mutta se onkin sitten ihan toinen tarina :)
Tuo kallionreunan maapalanen on ollut jo muutaman kesän ihan jättömaata huvilan rakennustyömaan jälkeen ja sille on mietitty jotain järkevää käyttötarkoitusta ja maisemointia. Upea iso kataja haluttiin jättää paikoilleen. Jätevesiputki kesävedelle kulkee huvilan alta määräystenmukaiseen jätevesitankkiin tuosta kuvan alakulmasta, joten aiomme täyttää laatikon viereisen alueen hiekalla, jotta putki peittyy näkyvistä ja sitten syksymmällä olisi suunnitelmissa laittaa mahdollisimman luonnollisen näköisiä, kallioon sopivia, kivilaattoja alueelle. Ja ehkä myöskin nuotipaikka. 

Kallion suojassa luulisi kasvimaan viihtyvän, sillä merituulet eivät pääse siihen pahemmin puhaltelemaan ja aurinkoa on yllin kyllin. Tänään illemmalla on aikomus mennä koko perheen voimin mullat laittamaan ja siemenet kylvämään harson alle, jotta päästäisiin pian kasvun ihmettä ihastelemaan. Mutta pitäkää meille peukkuja, ettei seuraava kuva tästä kohteesta kesämmällä ole villiintynyt rikkaruoholaatikko tai karrelle kuivunut multa-autiomaa ;)

Huvilan terassikalusteita emme ole vielä paikoilleen laittaneen, sen verran tuulisia ja sateisia ovat kelit olleet. Eikä meillä olisi ollut aikaa terassilla paljon istuskellakaan, ei sen puoleen, edelliskerralla meni aika laiturin talvivahinkojen korjaamiseen ja tällä kertaa tähän projektiin... Mutta kuten jo aiemmassa postauksessani tänään kerroin on ensi kesä varattu nauttimiseen, joten lue se juttu täältä!


We build a kitchen garden to our summerhouse and used old planks for the walls. This weekend we are going to sow the seeds with the kids. Wish us luck with the weeding and watering!


Mitä sulla on viikonloppusuunnitelmissa?
Riikka 


4 kommenttia:

 1. Voi hitsikkä kuinka ihanat istutusaltaat teille on tulossa! Aivan mahtavia nuo lankut! Kyllä tuolla kelpaa kesäpäivää viettää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina, istutusallas on kyllä sopiva nimi tuolle kaukalolle :) Toivottavasti en haukannut liian suurta kakunpalaa, ettei huvilaelämästä vaan tule jotain kitkemistyöleiriä... Iloista ja lämmintä viikonloppua!

   Poista
 2. Nimetön17/5/14

  Ihania lautoja:) ja toivotaan että saatte hyvää satoa....me tässä lähdetään ostamaan uutta grilliä. Mukavaa lauantaita sulle Riikka. terv. Marita .K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, noi laudat on kyllä aikas mahtavia, vanhassa vara parempi :) Toivottavasti löysitte uuden grillin, nyt on ainakin mitä mahtavin grillaussää! Mukavaa lauantaita teillekin sinne <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...