17. toukokuuta 2014

Huvilan viljelylaatikko
No nyt on saatu siemenet maahan meidän huvilalla. Kävimme eilen illalla koko perheen voimin laittamassa mullat viljelylaatikkoon, tai istutusaltaaseen, miten sitten tuota lootaa haluaakaan kutsua. Siinä meni oma aikansa, sen verran iso tuosta laatikosta tuli. Lapset olivat innoissaan apuna, sillä koko kevät tätä projektia on jo suunniteltu ja siemeniä ja sipuleita ostettu.
Itse kylvämistapahtumasta en tajunnut ottaa yhtään kuvaa, sen verran hässäkkää se oli lasten kanssa. Meidän 5vee laittoi nauhaporkkanan ja -punajuuren, ja varmakätisempi 11vee pienet siemenet, kuten mininauriit ja jäävuorisalaatin. Ja molemmat tökkivät punasipuleja multaan sellaisella vauhdilla, että ne menivät ehkä suurin piirtein suoraan riviin :)


Tuonne laatikon peräälle jätettiin alue perunoille, ne laitetaan myöhemmin. Ja tässä etuosassa on vielä tilaa salaatille, tillille, persiljalle, rukolalle ja muille yrteille, nekin laitetaan kunhan keritään hommaamaan lisää multaa. Kiva kun istutus- ja kylvöpuuhat jakautuvat useammalle päivälle, sen verran mukavaa puuhaa tämä oli! Kylvösten päälle laitoimme harsokankaan itämistä edistämään.
Ylemmässä kuvassa näkyy ne jätevesisäiliön putket, jotka törröttävät rumasti maan pinnalla (kerroinkin jo alueen maisemointisuunnitelmista edellisessä postauksessani). Niitä, ja näkymää naapurin puolelle, peittämään aiomme rakentaa säleikkömäisen rimaseinäkkeen, mutta sen projektin jätämme kesään. Seinäkkeen ulkonäkökin on vielä suunnittelun alla, ettei siitä tulisi liian massiivista, mutta se saisi kuitenkin olla peittävä. Laita ihmeessä vinkkejä, jos tiedät hyvännäköisiä säleseiniä netin kuvapalveluissa tai sisustuslehtien sivuilla olevan! 

We sow the seeds of carrots and other veggies and planted the red onion bulbs into the big planting box at our summerhouse. It was such a nice task with the children and they enjoyed it so much. The potatoes, salads and herbs are planted later - I am sure I have the same little helpers eager to help me also then :)     


Tänään on aivan uskomattoman ihana, mutta todella tuulinen,
sää ainakin täällä Pohjanmaalla.
Nautitaan nyt näistä lämpenevistä keleistä,
RiikkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...