6. joulukuuta 2014

Nojatuolin joulu ja ajatuksia sisustamisesta
Meillä on alakerran olohuoneessa ruskearuudulliset Howard -nojatuolit, jotka hankimme muutama vuosi sitten Vepsäläiseltä. Nyt jos viisastellaan jälkikäteen, niin olisi pitänyt valita harmaa kangas,  harmaa olisi helpompi yhdistellä tyylikkäästi muihin väreihin ja se on mun suosikkiväri muutenkin.  Ruskea on ihanan kotoisa. Oletan, että ruskea on nousemassa trendivärien joukkoon rytinällä, se on jo ollut pinnalla tänä talvena ja on taas salonkikelpoinen väri. Ei sillä, että meillä trendien mukaan  ainoastaan sisustettaisiin, ihan muuten vaan tässä pohdiskelen mielenkiintoisia väritrendejä. 

Pantone, tuo "virallinen vuodenvärin julistaja" on muuten valinnut vuoden 2015 väriksi marsalan punaisen, käy kurkkamassa täältä, niin saat hyvän käsityksen väristä! Kirjoittelen lisää ensi vuoden sisustustrendeistä ja -väreistä ennen vuoden vaihdetta!

Valkoinen porontalja ja pari muuta pienempää taljanpalaa ovat kuitin mukaan hankittu jo kolme vuotta sitten Leviltä, mutta ne ovat istuneet kiltisti varastossa. Aiempina talvina talja on tuntunut hieman teennäiseltä sohvan koristeena, liian laitetulta ja asetellulta, mutta viimeistään tänä talvena taljat ovat koristaneet ihan perusjuttuna kotien talvi-ilmettä. Valkoinen talja saa sydämeni sykkimään! 

Muutenkin kotien sisustus on mennyt runsaampaan suuntaa, ja kuvat blogikodeista ovat "katalogimaisempia" eli kunnon stailaus sallitaan ja sitä jopa blogikuvilta odotetaan. 

Taljojen kaveriksi pääsivät Säteestä hankkimani Svaneforsin koristetyynyt. Valkoinen väri ja pieni blingbling tekevät kokonaisuudesta juhlavan joulua varten.  

Mutta voiko blogikodissa asua? Onko siellä tilaa lapsille, pyykkikasoille, leluille, pöydillä lainehtiville laskuille ja lehdille, sählynpelaamiselle sisällä? Tarttuuko taljasta karvat housun takamukseen ja kielletäänkö sotkemasta, koska muuten ei pysty kuvaamaan katalogikelpoisia kuvia?


Ainakin meidän koti on elämistä varten :) Meillä on varmastikin lattialla ajelehtivia leluja ja pöytätasoilla kaikenmaailman tavaroita keskivertoa enemmän, minä kun en ole mikään siisteyden ruumiillistuma, päinvastoin. Enkä ole mikään sisustusdiktaattorikaan, eli kunnioitan mieheni ja muiden perheenjäsenten mielipidettä sisustusasioissa. Siksi nuo nojatuolitkin ovat ruskeat ja seinän väri beigen suuntaan. Ja hyvä niin! 

Eihän ne kodin kaaoskuvat tänne blogiin päädy, mutta eiköhän jokainen teistä siellä ruudun takana tiedä miltä näyttäisivät ne lapsiperheen todelliset arkiset "sisustuskuvat"..?

Ja taljoista irtoaa vähemmän karvoja kuin koirasta, joten niillä voi ihan rauhassa istua ja nauttia takkatulen loimusta tällaisenakin harmaan koleana päivänä! Eli eivät ole pelkkää kuvausrekvisiittaa.
Some random thoughts about interior decoration and photos from our down stairs living room. I love the reindeer hides on the Howard chairs. Enjoy your weekend! We celebrate Finland´s Independence Day today!


Heräsikö sulle jotain ajatuksia sisustamisesta?
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!
Riikka8 kommenttia:

 1. Minä tykkään blogikodeista, jotka ovat vielä kotien näköisiä - toki niistä ne sotkut saavat olla siivottuja kuvausten ajaksi; niitä voin katsella täällä kotonakin;) Myös sisustuslehdissä skippaan helposti pelkät lavastukset ja luen jutut kodeista. Kyllä kodissa kuuluu viihtyä kaikkien siellä asustavien, niiden lemmikkienkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kirjoitit, kaikenkarvaisten asukkien tulee kodissaan viihtyä! Ja ei niitä toisten sotkuja kyllä jaksaisi blogikuvissa katsella, kun ei jaksa omiaankaan ;D Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 2. JOo, meil kans saa elää ja täytyykin! Itse oon joskus miettinyt onko meillä liian "siloteltua", mutta toisaalta saa täällä elää ;)).

  Hyvää itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pääasia että kodissa "saa elää", ettei se ole mikään näyttämö, jossa pitää varoa koriste-esineitä :D Iloista uuden viikon alkua sulle <3

   Poista
 3. Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin Johanna, hyvää viikonlopun jatkoa!!

  VastaaPoista
 5. Marsalan punainen! Johan on väri :D Ihanan kutsuvan näköistä. Mielestäni kaikki saa asua niinkuin parhaaksi tykkää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jotenkin tulee 90-luku mieleen marsalan punaisesta :D Kiitos Sanna ja samaa mieltä olen, pääasia että omassa kodissaan viihtyy!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...