15. joulukuuta 2013

Havuja sisälle?Photo by Riikka / K O T I L A


Oletko pannut merkille, että monissa upeissa joulukodeissa, joiden kuvia on sisustuslehtien sivuilla, on koristeena kuusenhavuja? Ne ainakin näyttävät aidoilta. Niistä on tehty kransseja sisäoviin, niitä on kiedottu nauhaksi portaankaiteisiin ja niillä on viimeistelty kaunis joulupöydän kattaus.

Olen monesti miettinyt miten ihmeessä havut jaksavat ilman vettä lämpimässä sisällä? Eikö ne turkaset neulaset varise pian joka paikkaan? Onko havut ripustettu vain kuvausten ajaksi ja ne kerätään saman tien pois kun kameran linssi on kääntynyt toiseen huoneeseen? Vai ovatko ne jotain kuvauksiin tarkoitettuja todella aidon näköisiä muovihavuja? Onko kellään sisäpiirin tietoa? :)Photo by Riikka / K O T I L A


Minä päätin testata, kauanko havut pysyisivät kuosissaan ja toin niitä takanreunustaa koristamaan kaksi viikkoa sitten. Paikkahan on todella lämmin, joten viileämmässä ne jaksaisivat ehkä pidempään.


Photo by Riikka / K O T I L A


Photo by Riikka / K O T I L A


Photo by Riikka / K O T I L A


Testiyksilöt jaksoivat reilun viikon ihan hyvässä hapessa, niihinhän ei koskettu, joten neulasetkaan eivät pahemmin varisseet. Sitten ne alkoivat näyttää kuivumisen merkkejä ja olivat pian rutikuivia karahkoja. Onneksi neulaset on helppo imuroida pois tuosta reunukselta.

Eli tekisinkö havuista koristuksen päämateriaalin jouluksi? Ehkä jos olisi oikein aikaa väkertää, niin kyllä ne upeat kranssit ja portaikon havunauhat ehkä joulunpyhät juuri jaksaisivat, mutta jaksaisinko minä siivousta sen jälkeen? Tuskinpa! Joten tyydyn jatkossakin katselemaan kauniita havukoristeisia koteja vain sisustuslehtien sivuilta!


Onko sinulla kokemusta havuista sisustuksessa?
Entä varvut, jaksaako ne lämpimässä pidempään?
Riikka
14 kommenttia:

 1. Ei ole kyllä kokemusta. Meillä on ainoastaan joku havupuu ollut nyt sisällä ja ei se kauaa aikaa hengissä pysynyt :)

  VastaaPoista
 2. Minä tyttö se väkertelin syksyllä havikransseja, jotka laitoin keittiön ikkunoihin roikkumaan. Ei kestänyt kun vähän yli viikon, kun alkoi varista neulasia. En ole kyllä vieläkään ottanut niitä pois... Onneksi niihinkään ei kosketa, joten näyttävät vielä kohtuullisen hyviltä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä se tyttö olet kyllä niin aikaansaava! Kranssit ikkunassa ovat ihanat! Toivottavasti ne näyttävät vielä pitkään hyviltä, ettei sun tarvitse väkertää uusia :)

   Poista
 3. Muuta kokemusta ei ole, kuin pikkukuusi pullossa...juurineen ja vedessä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuret varmaankin takaavat elossa pysymisen paremmin kuin pelkkä varsi...?

   Poista
 4. Ei ole mullakaan havutestit tuottaneet kovin hyviä tuloksia :). Pikemminkin pikatahtia varisevia neulasia, mutta mustikanvarvut kyllä kestää vihreinä vaikka kuinka ja kauan. Suoraan metsästä oon tuonut sisälle ja ihan hyvin on ilman vettä selvinneet.

  PS. Kiitos hyasintin leikkuuvinkistä. Aamulla saksin ylipitkät varret poikki ja sieltä lehtien kätköistä paljastui pienet uudet nuput, jotka tuli nyt nätisti esiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä hyasintin tekohengitysohjeesta :) Ja täytyypä siis siirtyä kokeilussa varpuihin. Täällä sataa ihan vettä, joten lumet sulaa, niin pääsee hyvin varvunhakuretkelle...

   Poista
 5. Meillä on ollut kranssi kynttilöiden kanssa pöydän päällä ja girlandi ikkunassa. Ne on tilattu kukkakaupasta ja niissä ei siis käytetä yleensä kuusenhavuja sisällä, vaan muita havuja. Muistaakseni kranssi on ollut mäntyä (ei välttämättä tavallista) ja girlandi on tainnut olla jotain erikoiskatajaa. Hyvin ovat kestäneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, ei tullut mieleeni kysellä kukkakaupasta kestävämpiä lajeja :)

   Poista
 6. Mulla on ollut lasimaljakossa havunoksia nyt reilu viikon ja kun ei koske, ei varise. Siirsin maljakkoa pölyjä pyyhkiessäni ja heti tuli neulasia alas. Hyvältä ne näyttää silti edelleen. Kattauksessa olen käyttänyt myös havuja ilman vettä ja sen hetken ovat pärjänneet oikein hyvin, sen jälkeen nakannut kylläkin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiähän ne alkavat varisemaan. Kattauksessa havut ovat kauniita!

   Poista
 7. Yhden ravintolan kokoushuoneessa oli pöydällä kivan näköinen koristeltu havunauha. Se oli todella aidon näköinen, mutta tarkemmin katsoen ja kokeillen se osoittautui muoviseksi. Eli on sellaistakin olemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, kiitos, täytyypä pitää silmät auki!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...