7. joulukuuta 2013

Jouluksi puhdas koti ja omatuntoPhoto by Riikka / K O T I L A/ Postaus tehty yhteistyössä Sisustusliike Säteen kanssa, jossa tuotteet on kuvattu. /

Joulusiivous jos mikä joulunaluspuuha jakaa mielipiteitä! Joillekin se on se ainoa oikea tapa alkaa jouluvalmistelut, toisille riittää kun sammuttaa valot ja sytyttää kynttilät niin pölyt eivät näy. Mä kuulun tuohon jälkimmäiseen joukkoon, vaikka puhtaasta kodista tykkäänkin. Mun on ihan turha esittää täällä mitään siivousintoilijaa, mutta silti innostuin näistä upeista Method -pesuaineista viimeksi Säteessä käydessäni! Niitähän voi käyttää meidän perheessä joku muu kuin minä, niin on sitten munkin omatunto pesty puhtaaksi ;)

Onko sulle jo Method -tuotteet tuttuja? Ne ovat ekologisesti ja eettisesti valmistettuja pesuaineita luonnonraaka-aineista. Tuotteita löytyy niin oman kropan pesuun kuin koko kodin joulusiivoukseen. Pullot ovat valmistettu kierrätysmuovista ja niitä voi kierrättää uudelleen.


Minulle Method -tuotteet eivät olleet aiemmin tuttuja muuten kuin että olin nähnyt niitä kehuttavan useissa blogeissa. Siksipä otin selvää minkälaisesta yrityksestä ja tuotesarjasta oli kysymys ennenkuin lähdin siitä omassa blogissani kertomaan. Olin vaikuttunut koko firman ekologisesta ajattelutavasta, joten liitin tähän alle pressitiedotteen Eettinen luksus -sivulta, josta voit lukea lisää Method -tuotteista.


Sarjan uutuutena on kuvan käsintiskiaine jouluisessa lahjapullossa, jossa on valmiina pieni kortti tekstillä "A gift for you". Ehkä tiskiaine ei ole maailman paras joululahja ainakaan omalta mieheltä saatuna, mutta sillä voi ilahduttaa itse itseään ennen joulua. Tuoksun nimi on Frosted Fir, mikä kuvaa hyvin tiskiaineen miellyttävää, erittäin mietoa ja raikasta kuusentuoksua. Tehokas tuote on hellä käsille. Tuoksu on siitä hyvä, ettei se ole liian jouluinen, joten tiskiainetta on kiva käyttää koko talven ajan.Mitä mieltä sinä olet joulusiivouksesta?
RiikkaMethod-tuotteet ja Cradle to Cradle:
Puhdas koti, puhdas ympäristö ja puhdas omatuntoAloita Uusi Vuosi pitämällä parempaa huolta ympäristöstä ja tee se ensin omassa kodissasi. Method-puhdistusaineet ovat puhtaita ihmisen ja ympäristön kannalta. Osoituksena kokonaisvaltaisesta vihreästä ajattelusta Method-tuotteille on myönnetty Cradle to cradle -sertifikaatti.

Yrityksen kokonaisvaltainen ekologisuus on tuotteiden ympäristöystävällisyyttä pitemmälle viety ajattelutapa. Puhdistusaineita valmistava Method panostaa ympäristöhaittojen minimointiin, kuten hiilineutraaliin liiketoimintaan, jätteiden määrän vähentämiseen, kierrätykseen ja biopolttoaineiden käyttöön. Method noudattaa koko toiminnassaan Cradle to Cradle -mallia, ja sen valikoimassa on yli 60 sertifioitua tuotetta.
Cradle to Cradle (C2C) eli kehdosta kehtoon tarkastelee koko liiketoimintaa tiukan eettisen ja ekologisen käytännön mukaisesti. Sen puitteisiin sisältyvät ekotehokkuus ja elinkaariajattelu, jätteiden kierrätys, energiatehokkuus ja uusiutuvien energiamuotojen suosiminen sekä bioenergian käyttö. Myös sosiaalinen vastuu, kuten terveyden, turvallisuuden, ihmisoikeuksien ja luonnon arvostaminen ovat osa C2C-järjestelmää.
C2C perustuu ajatusmalliin, että tuotteen eri osatekijöjen tulee olla verrattain helposti käytettävissä uudelleen raaka-aineeksi sen sijaan että ne olisivat vaikeasti hyödynnettävää jätettä. Jo tuotetta suunniteltaessa otetaan huomioon raaka-aineiden soveltuvuus jatkokäyttöön ja tuotteiden elinkaaren pidentäminen. Materiaalien kierrätyksen tulisi tapahtua joko biologisesti eli kompostoitumalla tai teknisin ratkaisuin eli raaka-aineiden uusiokäytöllä.
Methodin tuotteet olivat ensimmäisiä C2C-sertifioituja pesu- ja puhdistusaineita. Ne valmistetaan myrkyttömistä, biohajoavista raaka-aineista, joista yli 95-prosenttia on peräisin uusiutuvista, kasviperäisistä lähteistä. Pakkauksissa käytettään kierrätysmuovia, ja ne voidaan kierrättää uudelleen. Hiilineutraalin toiminnan edistämisessä Method on yksi alansa pioneereista, joka kiinnittää huomiota sekä tuotannon että logistiikan järjestelyihin, mutta myös hiilijalanjäljen pienentämiseen työmatkoilla ja toimistossa.
Puhdistusaineiden käytön tulisi Methodin mukaan olla puhdasta myös ihmisen ja ympäristön kannalta. Kodin puhtaanapitoon ei tarvita vahvoja kemikaaleja, jotka ärsyttävät ihoa ja hengitystä. Kaikki Method-tuotteet ovat ystävällisiä sekä ihmisille että elämille, mutta silti tehokkaita likaa vastaan. 
3 kommenttia:

 1. On muuten raikas tuoksu tässä jouluisessa käsitiskiaineessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sua mä ajattelinkin tätä postausta kirjoittaessa, sillä sun blogista näistä tuotteista aikoinani ekaksi luin ;) Iloista viikonloppua!

   Poista
 2. Tykkään kans kovasti noista! Mulla on ollut sellaista pesuainetta joka sopii eteenkin kylpyammeille ja täytyy kyllä kehua. Ekologista, ei myrkkyjä ja kiva tuoksu + puhdasta tulee :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...