6. huhtikuuta 2015

Keittiövuoro




Pääsiäisen pyhät ovat olleet mukavaa kotilomaa ja perheen yhdessäoloa. Eilen ahkeroitiin koko porukalla auringonpaisteessa puutarhassa, haravoitiin lehtiä ja leikattiin syreeniaitaa. Vanhempani ovat olleet taas isona apuna. Iltapäivällä siivottiin vielä ulkovarastokin kuntoon. On se vaan kumma miten tavaraa mahtuu enemmän samaan tilaan siististi järjestyksessa kuin kasaamalla sikin sokin ;) Kello oli iltayhdeksän kun tulimme sisälle. Hyvä että eilen teimme pihatyöt, sillä tänään sataa.

Kerrankin on ehtinyt siivota myös sisällä ja käydä lasten vaatekaapit läpi ja laittaa pienet vaatteet kirppikselle. Tein jopa pienen käytännöllisen asetelman tiskipöydälle ja nyt silmä lepää. Keittiö on meillä se paikka, jota on todella vaikea kuvata, sillä siellä on yleensä kaikki suloisesti vähän niin ja näin… 

Nuo Arabian vanhat maustepurkit ostin viime elokuussa Juthbackan markkinoilta. Niissä on kyllä ihan muita mausteita kuin nimet antaisivat ymmärtää, pippuripurkissakin on pitsamaustetta. Mustat suola- ja pippurimylly ovat häälahja ystäväpariskunnaltamme, ne ovat olleet kovassa käytössä. Rosmariini on muuten sinnitellyt yllättävän pitkään lämpimässä sisätiloissa. Se viihtyisi varmasti paremmin hieman viileämmässä. Instagramin kuvissa vilahtanut timjami antoi jo periksi ja lähti kompostiin. 

Laitoin eilen karitsanpaistin omasekoittamaani marinaadiin, saas nähdä jos siitä tulee hyvää, niin kirjoittelen ohjeen teillekin. Nyt kuorimaan perunat valkosipulikermaperunoita varten, niin saadaan juhlapäivällinen sitten myöhemmin pöytään. 


A little practical still-life in our kitchen. 

Keittiövuorossa,
Riikka 

13 kommenttia:

  1. Anonyymi6/4/15

    Niin kaunista!
    Ulla koo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla <3 Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

      Poista
  2. Siivouksen jälkeen tulee niin mahtava fiilis - on helpompi hengittää, kun tietää, että myös kaappien sisäosat ovat karsittu läpi. Se homma minulla on vielä edessä.
    Kaunis kuva - ihanat nuo arabian maustepurkit!

    Kivaa viimeistä pääsiäispäivää! :)

    http://nuapurissa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, ilma on raikkaampi kun on kaapitkin siivottu :) Iloista iltaa sinne!

      Poista
  3. Kaunis kuva. :)
    Meillä on ollut sama teema tänään:

    http://villailona.blogspot.fi/2015/04/keittiojuttuja-kitchen-stuff.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liina! Nämä pitkät pyhät ovat mitä mainiointa aikaa laittaa paikkoja kuntoon kevääksi :)

      Poista
  4. Todella kaunis kuva ja hyvin sopivat maustepurkit asetelmaan :)

    Siivoilu ja kaappien läpikäynti on hyvin terapeuttista touhua, samaa harrastettu täälläkin jo monena viikkona!
    Rentoa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito ihana <3 Terapeuttista juu todellakin, heti on mieli virkeämpi kun on saanut tavaraa pois nurkista pyörimästä :) Leppoisaa iltaa!

      Poista
  5. Anonyymi6/4/15

    Niin kauniit purnukat....se on kyllä kumma juttu kun hieman järjestelee tavaroita niin kummasti tulee lisää tilaa.....minä olen ollut tänään autohommissa pessyt ja imuroinut , oli tarkoitus vaihtaa kesät alle mutta keli ei vielä sellainen kun on tämä työmatka pidempi niin annetaan olla vielä talvipyörät. Mukavaa alkavaa työviikkoa Riikka...minulla huomenna uusi paikka pari kuukautta, ehkä hieman jännittää:)T.MaritaK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita, toivottavasti teidän Jyväskylän pääsiäisreissu meni mukavasti! Eikö totta, tilaa saa taiottua kun vaan vähän järjestelee.

      Sinähän olet ollut ahkerana! Ei kai niitä kesäkumeja vielä uskalla vaihtaa, täällä ainakin aamuisin on ollut ihan jäiset tiet.

      Tsemppiä uuteen paikkaa, hyvin se varmasti menee vaikka jännittääkin! Ja mukavaa työviikkoa sullekin!

      Poista
  6. Näyttää ihanalta :) täälläkin siivoiltu kaappeja ja ylimääräistä tavaraa viety kirpparille, kummasti tulee kivempi fiilis kun tavaraa on vähempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna <3 Taitaa olla tämän pääsiäisen teemana tämä siivoaminen siis muillakin :) Mutta minkäs teet, kun aikaa arjessa on niin rajallisesti niin sitten on kiva pyhinä pistää paikkoja kuntoon. Mukavaa arkeen paluuta sinulle!

      Poista
  7. Samoilla pääsiäispuuhilla mentiin :) Nuo samaiset Arabian maustepurkit meilläkin keittiössä - omia "perintöaarteita" ♥ Tilavampaa arkea sinne :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...