18. helmikuuta 2014

Miten lisätä Pinterest -nappi Bloggerin kuviin


Riikka / K O T I L AHuomasitko, että kuviini on tänään ilmestynyt Pinterestin nappi? Kun viet kursorin kuvan päälle, nappi ilmestyy kuvan oikeaan alakulmaan. EDIT: Siirsin sen sittenkin oikeaan yläkulmaan, jotta sen hoksaisi paremmin.

Päätin vihdoinkin aloittaa Pinterestiin tutustumisen, ja olen jo pinnannut huimat yhden kuvan Kotila blogin Pinterest -tiliin ;D EDIT: Nyt niitä kuvia on siellä jo vähän enemmän...

Googlasin ohjeita Pin it! -napin saamiseksi postauksiini ja löysin erittäin yksinkertaisen ohjeen Katrinan blogista täältä. Ohje on englanniksi, mutta erittäin helppotajuinen. 


Tässä vielä muutama lisäohje saatuani itse homman toimimaan, niin onnistut sinäkin varmasti:

1) Lue siis ensin ohjeet täältä. Unohda vielä tässä vaiheessa ohjeet painikkeen ulkoasun muuttamisesta, sillä pääasiahan olisi saada edes perusnappi kuviisi... Eli ensiksi kopioi englanninkielinen pitkä koodinpätkä sanasta script viimeiseen script sanaan asti (ne sanat siis myös mukaan!)

2) Sitten klikkaat blogisi tuttua "Ulkoasu" -painiketta oikeasta yläkulmasta.

3) Paina "Muokkaa HTML -koodia" -painiketta (painike löytyy "Livenä blogissa" -kuvan alta).

4) Eteesi avautuu koodiviidakko, älä hätäänny! Rullaa käsittämättömän näköistä tekstiä alaspäin, silmäile vasemmasta reunasta yksittäistä sanaa < /body > (joka oli noin rivin 1943 kohdilla minun blogissani).

5) Klikkaa kursori body -sanan yläpuolelle, tee siihen vaikka tyhjä rivi enterillä jos siinä ei ole tilaa, ja paste/sijoita 1-kohdassa kopioimasi koodinpätkä siihen.

6) Jos sinulle sopii, että Pinterestin peruskuvake näkyy aina kuviesi keskellä, niin jätä homma tähän ja tallenna muutokset. Hienoa, sinä onnistuit!

7) Jos haluat jatkokurssille, ja muuttaa painikkeen sijaintia tai ulkoasua, niin seuraa englanninkielisiä ohjeita. Voit myös tallentaa muutokset tässä vaiheessa ja lukea lisäohjeita rauhassa. Pääset takaisin muokkaamaan koodia painamalla taas "Muokkaa HTML -koodia". Ohjeet ovat hyvin selkeät englanniksi, joten en lähde niitä suomentamaan, mutta kysy ihmeessä ohjeita, jos jokin asia mietityttää! Ole vain tarkkana, että säilytät kaikki pienet merkit kuten " " ja  ; paikoillaan kun poistat koodauksen keskeltä vanhaa ja lisäät uutta koodia. Minä tein tuon mokan muokatessani painikkeen ulkoasua, joten harjoittelin sitä muutaman kerran. Mutta ei tässä hermot menneet, aika helppoa siis!I was searching for help to install the Pinterest button to by blog and I found these instructions from Katrina´s blog: How to add the Pin it hover button to your Blogger images. Hope you succeed too!


Toivottavasti linkistä ja tästä tarkentavasta ohjeesta oli apua,
jos haluat napin oman blogisi kuviin!
Nyt mun pitää sitten vielä ottaa se Pinterest haltuun :)
Riikka
9 kommenttia:

 1. Mulla on ollut myös jo jonkun aikaa ja on itselle ainakin tosi kätevä ollut siitä pinnata omat kuvat. Mulla on vähän erinäköinen mutta joka tapauksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksipä minäkin sen lisäsin, että olis itselle helpompaa pinnata omat :) Tuolta Katarinan linkistä sai kopioida koodin erilaisiin "nappeihin", ne oli ihan kivoja!

   Poista
 2. Kiitos tästä Riikka, se oli luultavasti tarpeeksi yksinkertainen ohje minullekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua itseäni välillä hirvitti, että sotkenko koko blogini koodin jotenkin peruuttamattomasti :D Mutta jos minä osasin, niin kyllä sinäkin!

   Poista
 3. Kiitos Riikka! Hyödyllinen vinkki ja tosiaan helpot ohjeet! :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa kun löysin nämä ohjeesi :) Nyt minullakin on Pinit kuvake kaikissa kuvissani! Kiitos. Ainoa mitä jäin miettimään on kuvakkeen koko. Voikohan sitäkin säätää pienemmäksi?

  VastaaPoista
 5. KIITOS, Riikka, Pinterst-napitusohjeesta! Vähän kyllä jänskätti mennä koodiin koskemaan. Kaappasin vaihekuvat manöövereistäni siltä varalta, että olisin ryssinyt ja joutunut pakittamaan takaisin lähtöruutuun. Niitä en tarvinnut. Hienosti sujui ja hyvin workkaa!

  VastaaPoista
 6. Ihanan helppo ohje, mutta mutta mutta, minä en onnistunut! :(
  Vai kestääkö siinä, että nappi tulee kuviin? Siellä se tekstijono on, ja lopuksi painoin "tallenna teema". Ei vaan näy kuvissa pin-nappulaa?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...