21. tammikuuta 2014

Onko Meidän safkaa nyt teidän safkaa?


Source: www.mtv.fi

Satuitko katsomaan Meidän safkaa -ohjelman ekan jakson illalla? Mä olin laittanut sen ajastukselle, etten vaaaaaaan missaisi sitä, sillä halusin tietää miltä se maistuu heti tuoreeltaan kuin vastaleivottu leipä, kun voi ihan sulaa sen pintaan. Mä rakastan katsella ruoka- ja leivontaohjelmia, ne ovat ihan parasta varsinkin sunnuntaiaamuisin, mutta tätä en malttanut jättää sunnuntaibrunssilleni. Ohjelmaahan oli mainostettu paljon, joten ennakko-odotukset olivat varmasti korkealla. Mitäs tykkäsit?


Mä en ole tutustunut tämän kaksikon juttuihin aiemmin eli ruokakirjoihin (monikko?) tai Hannan blogiin. Joten olin ihan sokkona tässä viininmaistelussa ja tykästyin ohjelmaan heti ensimmäisen suupalan jälkeen, vaikka tunnelma olikin hieman perisuomalaisen teennäinen, mutta kuitenkin rento. Ja ne reseptit olivat oikeasti yksinkertaisia ja herkullisen näköisiä, ekassa jaksossa karitsankaretta, manteli-chilipestoa ja vihreät pavut parmesaanijuustokuorrutuksella. Ja niitä sinisimpukoita pitäis uskaltaa kokeilla laittaa itse, sillä tykkään tilata niitä ravintolassa. Käy ihmeessä kurkkaamassa mistä mä puhun klikkaamalla tästä ohjelman sivuille, jos missasit sen, sillä sieltä löytyvät myös reseptit.


Ja siis miksi mä postasin tästä aiheesta keskellä yötä oli oikeastaan oli se, että huomasitko muuten, että Alexanderin ja Hannan keittiössä yläkaapit olivat hennon vaaleanpunaiset ja alakaapit mustat!? Hoksasin sen vasta ihan ohjelman lopussa, kun olin niin keskittynyt siihen muuhun keittiössä tapahtuvaan viininjuontiin häppeninkiin. Vau mikä yhdistelmä, mä tykkäsin todella!! Ja se kippistely sopi mun mielestä ohjelman tunnelmaan erittäin hyvin, sillä ruokaa laittaessa sitä itsekukin viinipullon avaa vaikkei sitä reseptissä erikseen lukisikaan, ettei vaan jää epäselväksi mun mielipide.


Nyt jääkaapin kautta nukkumaan...
Riikka17 kommenttia:

 1. Katsoin ohjelman ja pidin siitä... he onnistuivat herättämään minussakin ajatuksen valmistaa sinisimpukoita, niin helpolta se näytti! Aikomuksena on seurata ohjelmaa ja kiitos linkistä resepteihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelmassa oli kyllä ehdottomasti parasta se miten helpoksi ja vaivattomaksi gourmet-tasoiselta kuulostavan ruoan laittaminen oli saatu näyttämään. Minäkin jään ohjelman seuraajaksi jo tämän ekan jakson perusteella!

   Poista
 2. Nimetön21/1/14

  Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomaista roskapostia oli päässyt läpi suodattimista.

   Poista
 3. Mitä, mitä... Mikäs ohjelma tuo oikein on? Ihan pihalla taas kaikista töllön antimista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvähän se vaan on muru, ettei töllön antimet ole ainoaa purtavaa elämässä ja jää välillä pimentoon tällaisista uuden ohjelman lanseerauksista :) Varmasti ehdit mukaan tähän soppajonoon, sillä luvassa on vielä useita jaksoja!

   Poista
 4. En meinannut katsoa, mutta tämä muutti mun mielipiteen. Vaikuttikin kiinnostavalle. Huomasin, että uusinta tulee klo15 ja on nyt tallennuksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelma jakaa varmasti mielipiteitä (kuten huomasin eksyttyäni vauva.fi -sivustolta lukemaan sensuroimattomia mielipiteitä puolivahingossa kun etsin ohjelman omia nettisivuja...) Mutta kuten jo sanoin, reseptit vaikuttivat konstailemattomilta ja sehän on pääasia.

   Poista
  2. Katsoin jo :) sehän oli hauska ja leppoinen. Vähän taisi Hannaa jännittää, mutta muuten ohjelmassa oli ihan välitön fiilis. Hauska pariskunta ja reseptit vaikutti herkuille. Se edellinen kirja multa jo ruokakirjahyllystä löytyy… tuntuu vaan, että ruokaan inspiraatiota ei tule enää niistä haettua. Blogeista, lehdistä ja ohjelmista eniten.

   Poista
 5. Varta vasten odotin tätä ohjelmaa suureen alkuhehkutuksen myötä. Mantelipesto näytti erittäin kokeilunarvoiselta. Mua häiritsi ehkä hieman naisen hekottelu. Se oli joskus paikoin teennäistä, mutta itse ohjelmasta tai resepteistä se ei huonompaa tee! :) Mä rakastan myös kaikkia ruokaohjelmia! "Leila leipoo" on tosi ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta sanoit ohjelmasta! Leila leipoo on kans yks mun suosikeista Nigellan ohella :)

   Poista
 6. Minunkin piti katsua, mutta unohdin:( Onneksi ohjelma taitaa löytyä katsomosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä nykyään hyvä kun sarjat saa katsottua netistäkin!

   Poista
 7. Nimetön27/1/14

  ihan kamalaa katsottavaa, nainen lipittää viiniä ja kikattaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan on mahdollisuus vaihtaa kanavaa :)

   Poista
 8. Nimetön10/2/14

  No johan on "kokki".... kala nimeltä anjovis heh heh...suomessa anjovis valmistetaan kylläkin kilohailista...pitäis sitä nyt sen verran tietää...:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan itsekin googlata tuo anjovis-asia ja vastaus oli hieman kahtiajakoinen, eli tiedä sitten mitä kokki tarkoitti, varsinkin kun on äidinkieleltään ruotsinkielinen, ehkä puhui sardelliinista, eli Wikipediaa siteeraten:
   Anjovis on kalasäilyke, joka on useimmiten sokerisuolattua ja maustettua kilohailia (Sprattus sprattus).[1] Anjovista käytetään mm. voileivissä ja janssoninkiusauksen valmistamiseen. Samoilla mausteilla voidaan säilöä myös silakkaa, tuotetta kutsutaan janssonfileiksi.[2]
   Pohjoismaisen anjovissäilykkeen lisäksi termiä anjovis on käytetty myös viittaamaan sardelliin (Engraulis encrasicolus), joka on yleinen eurooppalainen sillikalalaji ja jota myös myydään yleisesti säilykkeenä (engl. anchovy, ital. acciuga, ransk. anchois).[1] Suomennettuja ruokaohjeita lukiessa kannattaa pitää mielessä, että ohjeen kääntäjä on saattanut sekoittaa keskenään anjoviksen ja sardelli-öljysäilykkeen.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...