19. marraskuuta 2013

Oh, it´s me.Prints by Therese Sennerholt

Tämä Therese Sennerholtin posteri pysäytti mut viimeksi käydessäni Legerassa. En sitä itselleni ostanut, mutta sen sanoma osui ja upposi :)

Elämänhallintaan pyrkii jokainen. Ainakin jollakin tasolla, toiset enemmän, toiset vähemmän. Harva nauttii olosta elämänvirran vietävänä, sitä etsii airoja veneen pohjalta luonnostaan. Ihminen tekee suunnitelmia, asettaa tavoitteita ja pyrkii niihin - jos pyrkii. Haaveita ja unelmia meillä kaikilla ainakin on. Toiset toteuttavat niitä, toiset vaalivat unelmiaan mielessään.

Aina välillä elämä osoittaa meille, ettei kaikki ole meidän käsissämme, vaikka välillä niin erehdymme luulemaan. Voimme tehdä vain osan, ja lopusta päättää kohtalo, tai miksi haluatkaan sitä kutsua. Kovinkaan yrittäminen, vahvinkaan tahtotila ei aina riitä. Elämä osaa olla epäreilu.

On kuitenkin kiinni minusta itsestäni, minun hallinnassani se, miten suhtaudun elämän epäoikeudenmukaisuuteen ja miten jatkan elämääni eteenpäin. Katkeroidunko? Annanko energiani mennä negatiivisiin ajatuksiin tai muiden kadehtimiseen tai oman tilanteeni surkutteluun? Seisonko oman onnellisuuteni tiellä?

Tärkeintä elämänhallintaa ei ole etukäteen suunniteltu viikon ruokalista perheelle tai hyvissä ajoin tehdyt lomasuunnitelmat tai ajoissa lähetetyt joulukortit. Tärkeintä elämänhallintaa ei mitata kalenterimerkinnöissä tai kodin siisteydessä tai toteutettujen unelmien määrässä.

Tärkeintä elämänhallintaa on oma suhtautumiseni elämään. Oman ajattelutapani hallinta. Kun asiat menevät hyvin on helppo olla onnellinen ja positiivinen. Mutta ylämäen eteen tullessa mitataan meidän elämänmyönteisyytemme todellinen lujuus. Muiden onnistuminen ei vähennä minun mahdollisuuksiani, päinvastoin. Oman itseni tai taitojeni vähättely ei johda mihinkään. Minä itse voin siirtyä pois oman onneni tieltä. Muiden tekemisiin, tai kohtaloon, en voi vaikuttaa.

Päätän siirtyä pois oman onneni tieltä. Päätän näyttää kohtalolle keskisormea. Päätän nauttia elämäni piknikistä näillä eväillä, jotka ovat koriini laitettu.


Olen mitä ajattelen. 
Siinä on paras elämänhallinnanohje mitä minä olen koskaan kuullut.

Herättikö sepustukseni sulle ajatuksia..?
Riikka :)
7 kommenttia:

 1. Nimetön19/11/13

  Jo vain herätti...mietin useast,i voi että olen onnellinen...on elämä potkinut minuakin kovasti ja paljon....mutta elämä jatkuu ja nyt tuntuu että joka päivä olen onnellinen. Joskus mietin että tuleekohan jotain niskaan kun olen niin usein onnellinen:) Kirjoitat Riikka niin kauniisti on todella ilo lukea sun kirjoituksia....mukavaa iltaa sulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi sun kommentista <3 Ja oikein mukavia marraskuun iltoja sullekin, uskalletaan olla onnellisia!

   Poista
 2. Oho, sattuipa tosiaan sopivasti, että samanlaiset ajatukset pyöri molemmilla päässä tänään. Hyvä kirjoitus sullakin ja selkeästi ajatellaan samalla tavalla asioista, elämä ja kokemus opettaa, me ollaan vahvoja naisia <3

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osui ja upposi! Näitä asioita olen itsekin miettinyt tänä vuonna paljon. Muistutuksena siitä, että onni on omissa käsissämme ja mielissämme, olen rustaillut liitutauluuni viisaan lauseen, jota en unohda vilkaista yhtenäkään päivänä: "Happiness is a choice, you decide!"
   Hyvä me, vahvat naiset!

   Poista
  2. Hyvä lause ja hyvä me <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...