16. kesäkuuta 2014

Yrttejä huvilalle
Veimme viikonloppuna huvilalle yrttejä, jotka olin ostanut jo monta viikkoa sitten Plantagenista, sillä ne yleensä myydään loppuun nopeasti. Kuljetukseen sopi vanha laatikko, joka olisi kelvannut kyllä istutuslaatikoksikin ulkonäkönsä puolesta. Mutta koska huvilalle hankittiin viime kesänä Kekkilän valkoinen jalallinen viljelylaatikko, niin olimme päättäneet laittaa yrtit siihen tänä vuonna.

Timjami, mun suosikkiyrttini ehti jo heittää veivinsä ennen multaan pääsyä, kun tämä puutarhuri unohti välillä kastella näitä vihreitä versojaan. Joten perille pääsivät persilja, rosmariini, oregano ja salvia, sekä kokeiluun yksi tomaatintaimi. Muita yrttejä, kuten basilika ja tietysti se timjami, täytyy vielä hankkia. 

Salvian käytöstä ruuanlaitossa mulla ei ole kokemuksia, mutta hankin sen siksi, että jossakin puutarhalehdessä kehuttiin, että se pitää kasvituholaiset poissa kasvimaalta. Se istutetaankin siihen isompaan viljelylaatikkoon, tai istutusaltaaseen, joka tehtiin tänä keväänä huvilalle, sillä siellä ovat porkkanat ja salaatit. 

Käy muuten ihmeessä lukemassa Kekkilän Keittiöpuutarha -vinkit, sillä niistä minäkin sain tietoa pienen keittiöpuutarhamme perustamiseen!


We took some herbs to our villa last weekend.


Mikä on sun suosikkiyrttisi?
Kasvatatko yrtit siemenistä vai hankitko taimet valmiina?
Riikka Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...