4. syyskuuta 2013

Bloggarin paras objektiivi?


Ostin viime keväänä Hulluilta Päiviltä Canon 50mm/1.8 objektiivin. Ehdin napsia kuvia tyytyväisin mielin muutaman viikon, kunnes ekaa kertaa elämässäni tiputin rakkaan kamerani klinkkerille. Objektiivihan siinä meni, mutta onneksi kamera kesti kolauksen.

Source
Olen kesän aikana pohtinut uuden ostamista. Selvittelin hieman vaihtoehtoinani olleiden 50mm 1.8, 1.4 ja 1.2 objetiivien ominaisuuksia ja hintoja. Ostopaikasta riippuen bloggareiden suosima 1.8 -objektiivi liikkuu n. 100-150€ välillä, 1.4 -objektiivi n. 300-400€ välillä ja 1.2:n hinta nousee jo yli 1400€.


Päädyin hinnan ja ominaisuuksien perusteella mielestäni hyvään 1.4 -objektiiviin, ja löysin edullisimman hinnan täältä. Nyt odottelen postipoikaa kuin lapsi joulupukkia!

Mikä on sun suosikkiobjektiivi?
Kyselee Riikka


4 kommenttia:

 1. Moikat - kyllä se on se Canonin 50mm 1.4... paras peruspötikkä;), jota en vaihda. Toivottavasti tykkäät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, posti toi mun pötikän tänään, ja heti piti napsia koekuvia - ihan mahtava! Pitäis vielä opetella käyttämään noita kameran säätöjä, niin sais enemmän irti pötikästä kuin pötikästä ;D

   Poista
 2. Sama tarina täälläkin, ensin oli 1.8, jonka tiputin ja se meni rikki. Sitten panostin 1.4:seen ja sillä aika pitkälti mennään, paitsi silloin kun pitää ottaa laajempaa kuvaa. Peruslaajikseen pitäis kyllä kans panostaa, toi nykyinen on ihan huono. :) Mutta erittäin tyytyväinen tuohon pikkuobjektiin olen ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muitakin 1.4:seen tyytyväisiä löytyy! Onko sulla mielipidettä peruslaajiksesta, mikä olisi hyvä...?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...