2. syyskuuta 2013

Viherkasveja syksyksi


Photo & Styling by Riikka / K O T I L A


Photo & Styling by Riikka / K O T I L A


Mulla on todellinen kyky saada hengiltä kaikki viherkasvit, jotka meille yrittävät kotiutua. Olen pitänyt muutaman vuoden ihan tarkoituksella viherkasvitaukoa, ja ostanut vain muutaman feikin silkkikasvin. Niitä löytyy ihan laadukkaita, joita ei oikeasta erota ilman lähikontaktia.

Nyt päätin aikuistua, ja saada viherkasvit kestämään mun seuraani ensi talvena. Löysimme talomme ulkovaraston vintiltä kukkapöydän, jonka laitoin Emilin huoneeseen johtavalle kapealle käytävälle, ainakin nyt vielä aluksi, kun siinä riittää valoa. Syksymmällä kukkapöydän paikkaa tulee miettiä uudelleen, ettei mun pikku raukat nahistu valon puutteesta.

Valitsin perinteisiä viherkasveja Prisman valikoimista, ja muutaman vähän erikoisemman, mutta paksulehtisen, Plantagenista. Toivotaan nyt meille pitkää yhteistä, vihreää ja kukoistavaa, tulevaisuutta. Pitäkää mulle peukkuja!!


Saatko sä viherkasvit kuivumaan vai kukoistamaan?
Vastuun painamana,
Riikka

16 kommenttia:

 1. Ihana vanha kukkapöytä! Meillä on hyvin valikoidusti viherkasveja, mutta ne vähän olen kyllä yleensä onnistunut pitämään hengissä. Tosin esim. rahapuu kuoli aika nopeasti meikäläisen hoidossa. Liityin muuten puolestani tänne lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi, kaima! Noita kasveja joutuu vähän testailemaan, että mikä sopii kenellekin... Mä olen kyllä järjestelmällisesti saanut kaikki hengiltä ;D

   Poista
 2. Pidetään peukkuja...:)
  Minä ostin lauantaina rahapuun...ja sitten minulla on anopinkieli ja anopinhammas...kaikki sellaisia kukkia, jotka voivat sitä paremmin, mitä harvemmin ne muistaa kastella...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun pidät peukkuja!! Anopit ovat ilmeisesti aika sitkeitä :)

   Poista
 3. Kiva kukkapöytä tuokin. itse kanssa toimin vihersisustajana viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vihersisustaminen on kyllä mukavaa - se jälkihoito vaan pitää muistaa tehdä...

   Poista
 4. Tosi upea, hyvä kun otit sen käyttöön! Mä oo aika surkea kasvien kanssa, unohdan kastella niitä ja sitten kun kastelen kastelen liikaa.... oon siis vakioasiakas kukkatiskillä kun koko ajan pitää korvata kupsahtaneet uusilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Mulla on ihan samaa vikaa!

   Poista
 5. Minäkin haluaisin jonkun ihanan kukkapöydän. Tällä hetkellä meillä on kukat ikkunalaudalla.
  Meillä on sen verran hauska tilanne, että minä hoidan st. pauliat ja mies hoitaa muut kukat :)
  Tällä hetkellä yritämme kasvattaa appelsiinipuuta, kun lapset halus kokeilla saako appelsiininsiemenen itämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis ihana pitää kukkia ikkunalla, mutta meiltä puuttuu laudat. Hyvä kun mies ottaa osavastuuta kukkien hoidosta :) Toivottavasti teidän appelsiinipuu menestyy ja saatte satoa lasten iloksi ;)

   Poista
 6. Kyllä kukat säilyy ja jopa kukoistaa. Viime vuosina olen tyytynyt muutamaan kukkaan. Meilä löytyy tällä hetekellä yhtä ainoaa lajia eli Anopinhammasta. Joskus siis joskus meillä oli paljonkin n. 50 kpl..
  Oma projektini on saada oliivipuu säilymään talven yli hengissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi kun olen kade, kun saat ne kukoistamaan :) Meillä kans sama yritys nyt toisena vuotena peräkkäin saada oliivipuut viihtymään talven viileässä nikkarinhuoneessa. Tänä talvena aion muistaa myös käydä kastelemassa ne, niin onnistumismahdollisuudet olisivat huikeasti paremmat kuin viime talvena ;D

   Poista
  2. Sepä se onkin kun en pysty järkkäämään viileää tilaa:( Mutta yritän ajatella positiivisesti, että puu säilyy!
   Jää siis nähtäväksi....

   Poista
  3. Toivotaan parasta!!

   Poista
 7. Fint blombord! Håll du dej till de tjockbladiga växterna (suckulenter), de kan du aldrig få livet av! :) De passar också i fönster mot norr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Vendla, mutta olen kyllä onnistunut tappamaan muutaman paksulehtisenkin viherkasvin :D Mutta ne ovat yleensä kestävämpiä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...