6. syyskuuta 2013

Marrakech -laatat


Source

Viimeisen vuoden aikana on ollut melkein mahdotonta välttyä kuulemasta, lukemasta tai näkemästä Marrakech -laattoja sisustuslehtien sivuilla. Ne ovat nyt kuuminta hottia tyylitietoisessa sisustuksessa. Eikä ihme, sillä ruotsalaisen Marrakech Designin laatat ovat kauniita ja niiden väri- ja muotovaihtoehtoja on jokaiseen marrakechmakuun. Tuotannosta löytyy sekä perinteisiä marokkolaisia kuvioita, sekä modernimpaa tuotantoa, suunnittelijoina Mats Theselius sekä Claesson Koivisto Rune (näet mallistot klikkaamalla nimiä edellä).

Laatat sopivat monentyylisiin sisustuksiin ja moniin tiloihin.

Kylpyhuoneeseen...

...keittiöön......eteiseen...
...ja julkisiin tiloihin.

Mä olen itse tykästynyt perinteisien harmaa-valko-mustien Marrakech -laattojen kuviomaailmaan, mutta valitettavasti meillä ei ole mitään paikkaa mihin niitä laittaisi, harmi. Pidätkö sinä Marrakech -laatoista?

Laatat ovat kuivapuristettuja betoni/sementtilaattoja. Ne eivät ole lasitettuja, ja laatat tuleekin käsitellä siihen tarkoitetuilla aineilla asennuksen jälkeen ennen saumauksen laittoa, ja myös saumauksen jälkeen, jotta laatoista tulee vettä ja likaa hylkiviä (lue lisää asennuksesta ja huollosta täältä). Laatat ovat paksumpia kuin "normaalit" kaakelit, mikä tulee ottaa huomioon jo tilan suunnitteluvaiheessa.

Ja paikallisille tiedoksi, että Marrakech -laattoja jälleenmyy Wargendahl. Heillä on myös paljon näytelaattoja liikkeessä.

Laattojen lumoissa,
Riikka

All photos above: www.marrakechdesign.se
6 kommenttia:

 1. Tykkään, tykkään kovasti! Varsinkin tuo ylin eteiskuva jossa on musta ovi <3. Harmi, meillekkään ei taia tulla tätä laatta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat ongelmat siis :) Mitenkähän sitä saisi ujutettua tuota laattaa jonnekin...?

   Poista
 2. Ihania laattoja, ei tarvitsisi mattoja enää tampata... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei noita voisi matoilla peittää :D

   Poista
 3. Oi, juuri eilen puhuin miehen kanssa, että jos joskus vielä rempataan nykyistä tai uutta kotia, niin tuollaiset laatat olisi ihanat.

  Ps. Tekaisin juuri uudet kuvakulmat -haasteen :) http://pu-nainen.blogspot.fi/2013/10/haaste-uusia-kuvakulmia.html

  VastaaPoista
 4. Mä olen yrittänyt kans miettiä pääni puhki, että missä noita voisi käyttää, mutta ei taida enää sellaista paikkaa löytyä ennen seuraavaa remonttia, jota ei kyllä ole näköpiirissä... Kiitos linkistä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...