17. syyskuuta 2013

Tapettivinkki: Miten säästää tapetin menekissä?

Photo & Styling by Riikka / K O T I L A

Tapetointi on suunnitteluvaiheessa matematiikkaa. Menekin laskeminen voi olla haasteellista, kun pitää ottaa huomioon kuviokohdennus ja hukkapalat listojen kohdalla. Myös seinät, jotka eivät ole suorakulmion muotoisia aiheuttavat päänvaivaa.

Joskus tapettirullasta ei jää isoakaan hukkapalaa, toisinaan hukkaa jää melkein kokonainen rulla. Hukkapaloillehan voi keksiä hauskaakin käyttöä esim. tauluina tai vaikka tapetoituna työpöydän laatikoiden etuseinäminä. Myös päiväkodit ottavat mielellään vastaan tapettirullanloppuja askarteluun.

Seuraava vinkki sopii ainakin matalien tilojen seinäpintoihin, riippuen tietysti millainen kuvio tapetissa on kyseessä.

Päädyimme nimittäin tapetoimaan vinttihuoneen seinät niin, että tapetin ylä- ja alalaitaan jätettiin "tyhjää" eli maalattua seinää. Vaihtoehtona olisi ollut jättää tyhjää joko ylä- tai alalaitaan, me päädyimme keskittämään tapetin, alalaita ikkunan alalaidan tasolla. Päätimme säästää tapettikustannuksissa, koska muuten meille olisi jäänyt tapettia melkein rullallinen yli.

Juuri oikean tapettiin sointuvan maalisävyn löytyminen voi tietysti olla haastavaa, ja säästö tapettikustannuksissa voi valua maalikokeilujen kustannuksiin. Meillä oli remontissa palkatut maalarit, jotka sekoittivat itse nopeasti tapettiin sopivan valkoisen maalisävyn väripastojen avulla, joten suuremmilta kustannuksilta vältyttiin.

Tässä toinen tapettivinkki, johon riittää esim. rullanloppukin:

Photo by Riikka / K O T I LA


Photo by Riikka / K O T I LA

Yhdellä leveydellä tapetoitu seinänpätkä on näyttävä katseenvangitsija, eikä vuodan tarvitse edes riittää listasta listaan. Kuvan otin työharjoittelupaikassani, josta kerron lisää myöhemmin!


Lisää tapettivinkkejä luvassa työharjoitteluni innoittamana,
Riikka


2 kommenttia:

 1. Tuo ensimmäisen kuvan tapetti on aivan super-hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen siihen vieläkin ihan lääpälläni, vaikka se on jo viisi vuotta vanha:

   Se on edelleen tuotannossa, Sandbergin Kaspar, tapettia löytyy muutamissa eri väreissä:

   http://www.sandbergab.se/en/products/wallpaper/Kaspar%20(NW)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...