27. syyskuuta 2013

Legerasta


Lisää kuvateksti
Kerroinkin jo aimmassa postauksessani käyneeni (nyt jo useampaan kertaan :) ihanassa uudessa kokkolalaisessa Legera -liikkeessä.

Mukaani lähti, jo kauan muiden blogeissa ihailemani isokokoinen lautanen, josta tuli juuri sopivan kokoinen ompputarjotin. Omppujahan ei viitsi liian montaa ottaa kerralla sisälle, ne säilyvät paremmin ulkona viileässä, vaikkakin ne hupenevat nopeasti lautaselta :) Eikä noita enää montaa puussa näytä olevankaan, kaikki syöty tai tippuneet tärviölle...

Huomenna luvassa todella mehevän omenapiirakan ohje, siitä tuli heti kättelyssä mun suosikki. Salaisuus on crème fraîcessa, lue huomenna lisää!

Mikä on muuten sun suosikkilajike kotimaisista omenoista?

Mun on tuo kuvan valkeakuulas, niin mehukas ja sopivan hapan. Se ei kyllä ole paras mahdollinen piirakkaan, joten meiltä löytyy myös vanha punakanelipuu, kovempi ja maukkaasti kirpeämpi. Lapset saivat ukilta ja mummilta lahjaksi uuden omenapuun, se istutettiin eilen aamulla vesisateessa maahan, pelkona kun oli muutaman kylmemmän yön jälkeen, että kohta on jo maa roudassa ja jää puu parka istuttamatta :)


Perjantai, jihuu!
Syyskuu vetelee viimeisiään, lokaa siis luvassa!
Iloista viikonlopun alkua!
Riikka


3 kommenttia:

 1. Ihana lautanen! Tuo on tosiaan viahdellut useammassakin blogissa...enkä ihmettele yhtään. :) Mun suussa maistuu parhaiten happamanmakeat napakkamaltoiset omenat. Kotimaista suosikkia en osaa sanoa, kun syön pääasiassa ulkomaisia (tyhmää, tiedän!).

  VastaaPoista
 2. Lautanen on kyllä kaunis ja upeita omppukuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Upeita on kyllä nuo kuvat.
  Mä en muista ikinä noiden omppujen nimiä, mutta kaikki omenat mihin yletän, on hyviä. ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...